PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS vol que Espot dimiteixi perquè «està en campanya»

La formació veu «incompatible» l’acció amb la tasca ministerial

Per El Periòdic

La primera secretària del PS, Susanna Vela.
La primera secretària del PS, Susanna Vela. | Maricel Blanch

La primera secretària del PS, Susanna Vela, va demanar ahir la dimissió del ministre d’Afer Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, en considerar que és «incompatible» està immers en la campanya electoral dels comicis previstos a la primavera i alhora fer la feina «importantíssima» que ha d’assumir com a ministre.


Mitjançant un comunicat, des de la formació es va posar en relleu el fet que avui Espot té previst celebrar un acte de presentació de la seva candidatura. Això evidencia, a l’entendre de Vela, que gran part de l’activitat del ministre responsable de problemes tan greus com la situació del mercat d’habitatges de lloguer, les pensions baixes o la precarietat laboral, no se centra en la tasca governamental, sinó en la preparació de la campanya. «Hi ha una incompatibilitat entre exercir de ministre i a la vegada ser candidat», va afirmar, i més quan ha d’afrontar «una cartera amb assumptes d’extraordinària importància que requereixen la seva absoluta dedicació».

Ús dels recursos 

Una altra preocupació dels socialdemòcrates és que Espot pugui emprar la infraestructura governamental per a les seves activitats preelectorals. «Ha de ser el seu grup polític qui assumeixi la despesa» i no pas pagar-se «amb diners públics de tots nosaltres», va assenyalar Vela.


Igualment es denuncia que diversos treballadors de l’administració, sense tenir contacte amb el ministre, han rebut missatges a les xarxes socials en els quals se’ls convida a assistir a l’acte de presentació de la candidatura, fet que veuen «inacceptable» perquè pot derivar en «abús de poder  i coaccions». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT