PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vuit aspirants a agents de circulació superen les proves

L’últim pas abans d’incorporar-se al Cos serà jurar el càrrec

Per Victoria Gómez Pérez

Els futurs agents de circulació, ahir.
Els futurs agents de circulació, ahir. | EDUARD COMELLAS

El cònsol major de la Massana, David Baró, va exercir ahir a la tarda d’amfitrió en l’entrega commemorativa de les orles de la setena promoció del Curs Bàsic de Captació per Agents de Circulació. Es tracta d’una comissió interparroquial, presidida per la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, de la qual, ahir a la tarda, van sortir vuit auxiliars que pròximament juraran el càrrec i es convertiran en agents de circulació. Durant dos mesos, els aspirants –que pertanyen a Encamp, Ordino, la Massana, Andorra la Vella i Escaldes-Engorany–, van rebre una formació molt intensa en diferents aspectes: la teoria, cursada al Centre de Formació de Professional d’Aixovall, es va basar en la normativa andorrana i el dret de circulació, mentre que la part pràctica es va centrar en accions com la gestió i intervenció del trànsit, el control a la via pública o els primers auxilis. 

A més, també van rebre informació sobre la imatge professional i la uniformitat o l’atenció ciutadana i de proximitat. En aquest sentit, Baró va destacar la importància de la feina social dels agents de circulació, que va «més enllà del trànsit i l’ordre públic».

La formació va anar a càrrec dels cossos especials de bombers i el Cos de Policia i altres com Mobilitat, Protecció Civil, el SUM i el COEX. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT