PUBLICITAT

Canillo

Ensisa tanca uns comptes de rècord amb 6,3 milions de benefici

Els sectors de Soldeu El Tarter obrirà portes aquest cap de setmana

Per Meritxell Prat

Vista general de l’estructura de l’atracció Màgic Gliss.
Vista general de l’estructura de l’atracció Màgic Gliss. | Grandvalira

El director general d’Ensisa, David Hidalgo, va comparèixer ahir al Comú de Canillo per presentar els resultats de la temporada passada de la societat que gestiona les pistes de Soldeu El Tarter. Hidalgo va destacar que Ensisa ha tancat els comptes amb un resultat «històric, el millor resultat que ha assolit mai la societat». Concretament el balanç comptable presenta uns beneficis, després d’impostos, que superen els 6,3 milions d’euros, mentre que el resultat abans d’impostos frega els 7 milions. Hidalgo va indicar que aquests números s’expliquen per dos factors: d’una banda un increment de la facturació en tots els àmbits (en forfets, restauració i a l’escola) i, de l’altra, un control estricte dels costos. De fet, va posar en relleu que els ingressos s’han incrementat en un 7,3% respecte de la temporada anterior. A més, Ensisa disposa d’un flux de caixa de 12 milions d’euros «que permeten escometre les inversions ambicioses que la societat està fent».


En aquest sentit en destaca la construcció del Màgic Gliss, una atracció molt similar al Tobotronc, que es confia que pugui obrir per Nadal. En total, s’han invertit entre 900.000 i 950.000 euros per construir-lo i ara s’està pendent d’obtenir les homologacions pertinents per posar-lo en marxa.


Pel que fa als mesos d’estiu, el director general d’Ensisa va destacar que els resultats també havien estat positius tot i que el kàrting va estar tancat i també es va prescindir del bike park. Així, les propostes del Family Park van tenir «una molt bona acollida», amb un augment del 20% de la facturació. En el cas del golf, el creixement va ser del 27%.

Obertura

D’altra banda, ahir es va anunciar que els sectors de Soldeu El Tarter obrirà portes aquest cap de setmana amb 15 quilòmetres de pista disponibles. «Ens hem focalitzat a garantir un producte esquiable que unís els dos plans, el pla de la Riba i el pla d’Espiolets», va afirmar Hidalgo, admeten que fins ara era «inviable». D’aquesta manera i segons es va assenyalar en un comunicat, Grandvalira oferirà aquest cap de setmana un total de 67 quilòmetres esquiables, ja que els sectors canillencs se sumaran a Pas de la Casa i Grau Roig, que ja estaven en funcionament.


Tenint en compte que a partir d’avui s’esperen nevades, l’equip de l’estació confia poder anar obrint progressivament més espais. De fet, David Hidalgo va explicar que si fa fred, «la infraestructura de neu artificial és potent» i per tant es confia que de cara a les vacances de Nadal es podrà oferir un servei «molt correcte». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT