PUBLICITAT

Andorra la Vella

La part dels Serradells no afectada pel foc podria obrir el mes vinent

La corporació preveu que la piscina estarà tancada durant un any

Per Meritxell Prat

Vista de la façana dels Serradells després de l’incendi.
Vista de la façana dels Serradells després de l’incendi. | MARICEL BLANCH

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va informar ahir que confia que després de les festes de Nadal es pugui reobrir la part de les instal·lacions dels Serradells que no van quedar afectades pel foc. «Crec que com a molt tard, a finals de gener», va indicar. La data concreta es podrà saber en funció dels resultats dels estudis que haurà de fer una empresa especialista en estructures que s’ha contractat de manera urgent per determinar «si es pot obrir i com». El cost de la contractació supera els 58.000 euros i es tracta d’una empresa que va treballar, per exemple, en l’incendi del Liceu. La corporació confia que a principis de la setmana vinent pugui tenir algun resultat. La piscina, però, serà un cas a part. Els efectes de l’incendi en aquesta part són notables i no podrà utilitzar-se abans d’un any.


Marsol va indicar que la contractació s’ha fet d’acord amb les companyies asseguradores i una de les primeres conclusions que s’hauran d’exposar és si la bastida que actualment tapa la façana principal es podrà desmuntar o no. «Això serà el més important, perquè si ens diuen que no està afectada i la gent pot passar, l’obertura podria anar més ràpid», tot i que abans que res caldrà clausurar la zona de la piscina per evitar que ningú hi pugui entrar. És per això que de manera paral·lela s’ha contractat de manera directa una empresa d’arquitectura del país perquè així que hi hagi una decisió, pugui actuar. En cas que la bastida estigués afectada i s’hagués de desmuntar, es calcula que com a mínim es necessitarien uns quinze dies per fer-ho. 


L’empresa contractada també haurà de fer «totes les anàlisis de laboratori de les incidències que el foc pot haver tingut als fonaments o a l’estructura». En cas que hi hagués afectació, per exemple a les bigues de la piscina, el més probable és que s’hagin de tornar a adjudicar les obres, però Marsol va assegurar que «reconstruir la piscina serà una prioritat».


Pel que fa als usuaris, la cònsol va explicar que si durant el gener el centre encara està uns dies tancat, se’ls descomptarien de la quota, mentre que per als 400 usuaris de la piscina es buscaria una altra fórmula. «Haurem de prendre una decisió en la línia d’anul·lar els abonaments i deixar llibertat als abonats» perquè puguin buscar una altra instal·lació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT