PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cara a cara amb els ciutadans

Membres de L’A i UL+ILM defensen a les xarxes socials el seu vot favorable a les lleis laborals

Per El Periòdic

Les conselleres Judtih Pallarés i Carine Montaner.
Les conselleres Judtih Pallarés i Carine Montaner. | Maricel Blanch

Després de passar pel Consell General, el debat sobre la reforma laboral, sindical i de seguretat pública s’ha desplaçat a peu de carrer i també a les xarxes socials. Precisament els dos grups parlamentaris que van donar suport a la nova legislació, el de L’A i el d’UL+ILM, han defensat de forma aferrissada la seva postura a través de Facebook per guanyar-se el crèdit dels ciutadans. I com a resposta als seus arguments han rebut tant comentaris de suport com de rebuig i desconcert. 

La consellera d’UL+ILM, Carine Montaner, va posar de relleu que amb el nou text legislatiu se simplifica el còmput que fan les empreses de les hores extres i que ara es pagaran amb un increment del 40%. Diversos usuaris van posar en dubte que el canvi sigui factible i van retreure-li que «només estigui a favor d’un sector». Montaner, però, va rebatre que amb la nova legislació també s’aconsegueixen més permisos per als treballadors, com quatre dies de festa per al pare després del part, o més tipologies de contracte, com el de relleu generacional o el de continuïtat més enllà de la jubilació. «Cal mirar sempre pel bé del nostre país i és el que intentem fer en cada moment», va defensar la consellera, que també va rebre felicitacions per la seva argumentació. 

La consellera de L’A, Judith Pallarés, en canvi, va sostenir que «era de justícia donar suport a les lleis laborals presentades pel grup demòcrata després que hagin incorporat moltes de les esmenes aportades». La liberal va recordar que es millora la representativitat i les estructures sindicals i que a partir d’ara tots els acords estaran per escrit, de manera que serà més fàcil defensar els drets dels treballadors. Tot i així, ja va alertar que «la llei es podria millorar perquè no introdueix ni la maternitat de sis mesos ni la disminució de la bretxa salarial».

PUBLICITAT
PUBLICITAT