PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Guia d’alimentació per infants i adults amb càncer

El llibre dona consells nutricionals per pal·liar els efectes secundaris durant el tractament

Per El Periòdic

Presentació del llibre ‘Culleres que cuiden’, a la seu d'Andbank
Presentació del llibre ‘Culleres que cuiden’, a la seu d'Andbank | M.F.

 

La Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer ha presentat aquest dilluns el llibre 'Culleres que cuiden', una guia d’alimentació per a infants i adults amb càncer que també vol ser una eina d'ajuda per als cuidadors. L’edició compta amb la col·laboració d’Andbank, el Govern d’Andorra, la Federació de Patinatge i Assandca. 

El ministre de Salut, Carles Álvarez, ha destacat durant la presentació que aquest recull destaca per la seva “senzillesa i rigor” ja que es pretén que els missatges que s’hi contenen siguin molt "comprensibles". Es tracta de dos volums, un dels quals més teòric i un altre de pràctic amb receptes de cuiners catalans i andorrans com Carles Flinch. La recaptació de la venda d’aquest volum, que compta amb les il·lustracions de Pilarín Bayés, anirà destinada a la fundació Joan Petit. El preu és de 15 euros i es pot trobar a l'FNAC.

Precisament el president de la fundació, Joan Torner, ha fet èmfasi en el fet que "les culleres no curen però amb les culleres es pot cuidar", fent referència a la importància de l’alimentació en les persones malaltes de càncer. En aquest sentit, l’autora del llibre, Antonieta Barahona, ha manifestat que quan es parla de malalties que estan relacionades amb l’alimentació “la gent s’espanta” i ha fet èmfasi en el fet que cal que aquests malalts mengin de la manera correcta, ja que això els pot ajudar a fer front al càncer. 

Tal com s’ha esmentat, el llibre compta amb les il·lustracions de Pilarín Bayés, que ha reflectit als diferents cuiners que han fet les diferents propostes de receptes. “Desitjo que el llibre pugui fer feina i pugui ajudar els nens”, ha emfasitzat la il·lustradora, que ha recordat que ja fa molt de temps que col·labora amb la fundació Joan Petit. Sobre el fet que hagi hagut de reflectir cuiners, ha bromejat dient que ella té “fama de ser una de les pitjors cuineres de Catalunya”. Per la seva banda, el dissenyador del llibre, Pere Àlvaro, ha explicat que no és “habitual” que el disseny tingui tant de protagonisme en una publicació com a aquesta i ha conclòs que ha estat “un repte apassionant” ja que s’ha posat el seu treball a l’abast d’una finalitat social. A l’últim, la directora general adjunta d’Andbank, Anna Olsina, ha recordat el compromís de l’entitat en la lluita contra el càncer.

PUBLICITAT
PUBLICITAT