PUBLICITAT

Encamp

El Trofeu Andros torna al seu escenari habitual, el Circuit Andorra

Per primera vegada vehicles tèrmics i elèctrics comparteixen graella sobre el gel

Per El Periòdic

Jean B. Dubourg competeix al Circuit Andorra del Port d’Envalira durant la passada edició.
Jean B. Dubourg competeix al Circuit Andorra del Port d’Envalira durant la passada edició. | Fotoesport

Com sol ser habitual, el Trofeu Andros visitarà Andorra el pròxim divendres i dissabte per  disputar la segona prova del seu calendari en el Circuit Andorra - Pas de la Casa.

Max Mammers Organisation, organitzador de l’esdeveniment i els participants del prestigiós certamen francès de pilotatge sobre gel, muntaran les seves infraestructures en les instal·lacions del traçat del Port d’Envalira, on disputaran dues proves de les categories Elit Pro i Elit. A més, els vehicles elèctrics disputaran el Trofeu Enedis mentre que els motards competiran el dissabte a l’AMV Cup. 

Andorra és la segona prova d’un calendari que acaba a l’Stade de France davant 80.000 persones

L’activitat a la pista del Port d’Envalira està previst que s’iniciï, en cadascuna de les jornades, a les 15.30 hores. A partir d’aquest moment s’aniran celebrant les mànegues qualificatives, finals i super finals de les diferents categories. Bona part de les carreres, inclosos els podis, s’emetran en directe per la cadena de TV de l’Equipe. D’aquesta manera, Val Thorens va iniciar la competició els dies 8 i 9 de desembre i durant el mes de general, els dies 11 i 12, es disputarà una prova a Isola 2000, mentre que després es competirà a Serre Chevalier, els dies 19 i 20, i a Lans en Vercors els dies 25 i 26. Al mes de febrer, el dia 2, es competirà a Super Besse i finalment es tancarà la competició a l’Stade de France una setmana més tard. Així, per aquesta 30a edició, 2MO ha apostat perquè Andorra sigui la segona prova del calendari.

Vehicles tèrmics i elèctrics

Aquest any, la competició incorpora una novetat molt important, ja que es podran trobar vehicles tèrmics i elèctrics competint per un lloc de la mateixa classificació. De fet, a Val Thorens es va produir la primera lluita entre vehicles de característiques tan diferents. Aurelien Panis, un gran especialista en el pilotatge de vehicles elèctrics, va sorprendre els seus rivals i va obtenir el primer triomf de la categoria. 

D’aquesta manera, aquest cap de setmana Aurelien Panis (Elit Pro), Lionel Daziano (Elit) i Christophe Ferrier (MNCA) arribaran com a líders a les instal·lacions andorranes. Per la seva part el campió de les dues anteriors edicions de l’Andros, J.B. Dubourg, així com pilots habituals d’aquest trofeu, com Lagorce, Pernaut o Riviere, intentaran repetir posicions de podi a Andorra.

Presència de la FMA

Les diferents mànegues de l’AMV Cup tornaran a tenir presència de pilots de la Federació Motociclista d’Andorra. Xavi i Cristian España i Alfredo Gómez competiran amb els millors especialistes francesos.

Cal recordar que Andorra Turisme, l’Automòbil Club, el Comú d’Encamp, i Hiper Pas donen suport al meeting organitzat per 2MO. Els tiquets ja es poden comprar i es poden comprar fins al mateix dia de l’esdeveniment al recinte. Els membres de l’ACA, poden accedir-hi gratuïtament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT