PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

França no es posiciona sobre l’avortament a Andorra

El Govern gal diu que és un «afern intern», però defensa els drets de les dones

Per El Periòdic

La manifestació a favort de l'avortament lliure del 25 de novembre.
La manifestació a favort de l'avortament lliure del 25 de novembre. | MARICEL BLANCH

França no es posiciona sobre la despenalització de l’avortament a Andorra i diu que és un «afer intern» del Principat. L’Assemblea Nacional va respondre així aquest dimarts a la parlamentària de La République En Marche (LaREM), el mateix partit polític que el copríncep Emanuel Macron, Laurence Gayte, que el mes d’octubre va demanar conèixer la versió oficial del Govern gal al respecte. En la resposta s’assegura que «França situa la igualtat entre els homes i les dones al cor de la seva activitat diplomàtica» i que «està totalment compromesa amb els drets de les dones a disposar del seu propi cos i amb l’accés universal als drets sexuals i reproductius». 

Malgrat això, s’afirma que la legislació andorrana sobre la interrupció voluntària de l’embaràs correspon únicament a les autoritats i als ciutadans del país, tot i assegurar que des del país veí se «seguirà amb atenció» les evolucions d’Andorra en aquest sentit.

«Sancionar i promulgar»

Gayte, que també és membre de la Delegació dels Drets de les Dones va explicar en una entrevista a EL PERIÒDIC que el president de la República francesa i copríncep d’Andorra, té, entre altres funcions, sancionar i promulgar lleis i que el seu paper és «tramitar preguntes sobre els problemes que puguin afectar la societat andorrana i l’avortament és un d’ells». En la pregunta tramitada a l’Assemblea, la diputada recordava que Andorra és un dels quatre únics països del continent en els que l’avortament és il·legal en qualsevol supòsit bàsic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT