PUBLICITAT

Creixen les queixes sobre l’espai públic a La Seu

La Síndica Municipal de Greuges rep 30 reclamacions al 2018

Per El Periòdic

Anna Martí, Síndica Municipal de Greuges de la Seu d’Urgell.
Anna Martí, Síndica Municipal de Greuges de la Seu d’Urgell. | RàdioSeu

La Síndica Municipal de Greuges de la Seu d’Urgell Anna Martí va avançar ahir en roda de premsa que es van presentar 30 queixes i 13 consultes l’any passat, tal com recull l’informe anual de les actuacions realitzades per la sindicatura urgellenca durant l’any 2018. Les dades les presentarà davant del plenari municipal de l’Ajuntament a les 7 del vespre.

D’aquestes 43 actuacions, 21 les van presentar dones, 20 van ser d’homes i 2 les van fer arribar un col·lectiu. Per franges d’edat, 24 les van formular ciutadans d’entre 18 i 55 anys, 19 van fer-les veïns de més de 55 anys, mentre que els joves menors de 18 no en van presentar cap. Cal destacar que 41 de les queixes i consultes van ser presencials, 1 va ser telefònica i una altra va arribar a través del correu electrònic.

Pel que fa a la destinació de les accions portades a terme en aquest primer any, Anna Martí va assenyalar que la majoria de reclamacions i consultes (28) van concentrar-se en l’apartat relacionat amb l’espai públic, especialment sobre temes vinculats amb el medi ambient (soroll, neteja, via pública o passos de vianants, entre d’altres). «La resta d’accions queden més disperses en altres tipologies», va especificar la síndica. Un total d’11 actuacions van centrar-se en els serveis a les persones i 4 van ser sobre qüestions de l’administració general.

Després del primer any com a Síndica Municipal de Greuges de la Seu d’Urgell, Anna Martí va voler remarcar que «l’objectiu ha estat mediar en totes les queixes que els ciutadans han fet arribar a la sindicatura, escoltant i intentant que ningú marxés decebut».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT