PUBLICITAT

Andorra La Vella

Andorra i Portugal reconeixen els títols d’Ensenyament

La signatura permet la continuació dels estudis en qualsevol dels dos països

Per El Periòdic

Jover i Sobrinho Teixeira, dissabte passat.
Jover i Sobrinho Teixeira, dissabte passat. | ANA

Andorra i la República de Portugal van signar dissabte un acord pel reconeixement automàtic de les titulacions d’Ensenyament Superior que permet que totes aquelles persones que hagin obtingut una titulació en qualsevol dels dos països puguin continuar els seus estudis en ambdós estats i inserir-se directament en el mercat laboral gràcies al diploma obtingut en finalitzar els estudis. Així ho va confirmar després de la signatura el ministre d’Educació i Ensenyament Superior en funcions, Eric Jover, tot destacant la importància de l’acord perquè d’aquesta manera s’ajuda «a la mobilitat dels nostres estudiants i professionals». 

Jover també es va felicitar per l’acord, ja que segons va dir «per a Andorra és molt més rellevant de l’habitual perquè tenim més del 12% de població portuguesa i hi ha molts andorrans que tenen lligams molt forts amb Portugal». Així doncs, la finalitat és facilitar que aquestes persones «puguin continuar els seus estudis, treballar o que familiars seus puguin integrar-se en la vida del Principat», ja que aquest és «un pas més per afermar les bones relacions entre els dos països». 

A més, el ministre en funcions va posar en relleu que aquesta era una prioritat «encara que fos al final del meu mandat». L’execució d’aquesta col·laboració entrarà en vigor de forma retroactiva, va informar l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT