PUBLICITAT

La Massana

La col·lecció de William Danjon inaugura la reinventada era Torres de Pal

L’antic Centre d’Interpretació del romànic muta en una sala dedicada al col·lecionisme

Per El Periòdic

La ministra de Cultura en funcions inaugura l’espai ahir al vespre.
La ministra de Cultura en funcions inaugura l’espai ahir al vespre. | Govern d\'Andorra

L’exposició amb la qual es va inaugurar el renovat espai de l’antic Centre d’Interpretació Andorra Romànica, batejat com a Dèriam ahir a la nit va ser Espurnes del nord. De Eckersberg a Risager, una selecció d’obres representatives de la col·lecció de pintura que el senyor William Danjon va llegar al Govern d’Andorra. Un bell exemple d’amor per un país, Dinamarca, i la seva cultura, ple de coherència en el contingut i la temàtica a l’hora de crear la seva col·lecció. La mostra es divideix en quatre àmbits: El retrat, La infància, El paisatge, El mar i William Danjon i Andorra. 


La col·lecció d’art de William Danjon se centra quasi totalment en la pintura danesa del darrer quart del segle XIX i el primer quart del segle XX. Les obres d’aquest període engloben diferents corrents artístics danesos. Es podria dir que el punt d’unió entre elles és el reflex de la vida i la cultura de Dinamarca. Els paisatges, els costums, els retrats, així com les il·lustracions de contes infantils i novel·les, ens endinsen en un món que ens dona a conèixer l’art del país.


William Danjon va ser una persona rellevant en l’activitat artística i cultural d’Andorra. La seva exquisida educació, la seva sensibilitat en tots els aspectes artístics i culturals i l’acurada col·lecció d’art així ho deixen entendre. El seu apropament a l’art va ser des d’un triple vessant: com a col·leccionista, com a artista i com a membre actiu de la vida cultural andorrana (va treballar de locutor de ràdio, de periodista, de secretari del Sindicat d’Iniciativa i va ser membre de laConselleria d’Educació i Cultura).


L’entrada a l’espai Dèria serà gratuïta i l’horari d’obertura, de les 11 a les 14 hores i de les 15 a les 18.30 hores.


Ubicat a l’era Torres de Pal, la sala acollirà regularment les col·leccions més curioses i peculiars que persones de tot el món han anat creant al llarg dels anys, mogudes per la passió, la paciència i, sobretot, la dèria. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT