PUBLICITAT

Andorra Turisme obre el camí cap a un Bureau de cinema

  • La societat presenta la col·laboració amb la pel·lícula "El secret dels 24 esglaons"
  • La cinta es va començar a rodar el 18 d'octubre al país i permetrà donar visibilitat internacional
EL PERIÒDIC 
ANDORRA LA VELLA


09112010esglaons
Laiera, Benet i Adrià durant la presentació de la col·laboració.  Foto: ANA
Andorra Turisme ha presentat la col·laboració amb la pel·lícula "El secret dels 24 esglaons". La cinta que es va començar a rodar el 18 d'octubre a les valls del país, permetrà donar visibilitat internacional als paisatges del Principat ja que compta amb els entorns d'Andorra com a teló de fons. L'experiència està resultant molt positiva per a tots els integrants de la producció i, si tot funciona bé, farà que els responsables d'Andorra Turisme es plantegin obrir un Bureau de cinema.
El director de la pel·lícula "El secret dels 24 esglaons", Santiago Laiera, ha comentat que quan va acabar d'idear l'argument va trobar dificultats per trobar paisatges on enregistrar. Però gràcies al record de la frase Andorra, país dels Pirineus, els productors de Black Flag Cinema van decidir gravar al Principat i es van posar en contacte amb Andorra Turisme.
Així doncs, fa més d'un any que els tècnics de l'entitat van acompanyar als professionals d'"El secret dels 24 esglaons" pels paratges del país amb la intenció de trobar les millors localitzacions. D'aquesta manera, Llorts, Encamp, Ordino, Arinsal, el llac d'Engolasters, i les Bordes del Riuder s'han convertit en teló de fons de les experiències dels protagonistes. Laiera ha assegurat que "tots els comuns han rebut la nostra visita" i ha explicat que encara els falta rodar alguna escena a la capital, així com a Escaldes-Engodrany.
Segons ha explicat el ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claude Benet, la cinta permetrà que els estrangers vegin la riquesa del país, més enllà de les botigues, i que els autòctons posin en valor l'entorn d'Andorra. La cinta tindrà distribució internacional i, per ara, està previst que es distribueixi a cinemes d'Europa, Amèrica Llatina i possiblement arribi a algun canal per cable dels Estats Units. A més de ser un aparador per a visitants, El secret dels 24 esglaons serà un reclam per a altres produccions. "Estic convençut que molts companys estaran interessats en l'espai", ha comentat el director.
La producció compta amb un pressupost superior als 2,5 milions d'euros, i ha comptat amb la col·laboració d'una vintena d'empreses andorranes, així com de diverses persones del país. "Andorra Turisme ha fet un treball excel·lent", ha comentat la productora, Mamen Boué, abans d'afegir: "Els negocis d'aquí ens han ajudat i han reforçat la pel·lícula". Al Principat s'han desplaçat unes cinquanta persones així com material de rodatge.
Les bones condicions del país a nivell d'infraestructures han fet modificar el pla de treball del director. "Alguns interiors que estava previst enregistrar a Barcelona els hem gravat a Andorra", ha explicat Laiera després d'explicar que "aquest és un espai petit però té bones infraestructures". Fins i tot, els productors han pogut muntar un petit plató de 400 metres quadrats. 
Segons han explicat els responsables d'Andorra Turisme, aquesta experiència no és un filó que l'entitat hagi escollit però es poden plantejar de fer un Bureau de cinema.
La pel·lícula està adreçada a un públic juvenil i compta amb alguna de les cares més famoses d'aquest tipus d'espectador. Entre els actors hi ha l'intèrpret de la sèrie Física o Química, Maxi Iglesias; un dels protagonistes del cartell d'Herois, Albert Adrià; la televisiva Ona Casamiquela; l'integrant de la Fura dels Baus, Pedro Gutiérrez  o l'últim fitxatge de Ventura Pons per Mil cretins, Aida Flix.
El rodatge continuarà fins al mes de desembre i, si totes les previsions s'acompleixen, la cinta s'estrenarà durant el primer semestre del 2011 en versió original catalana, en castellà, en anglès i en la llengua original subtitulada en anglès. D'altra banda, el director ha promès que la preestrena sigui en un dels dos cinemes del Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT