PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un docent que repetia l’edicte impugnat perdrà la plaça

El SEP confirma que el mestre no ha superat la prova professional

Per Meritxell Prat

Els membres de la junta del SEP amb David Garcia al mig.
Els membres de la junta del SEP amb David Garcia al mig. | MARICEL BLANCH

El secretari general del SEP, David Garcia, va confirmar que un dels docents que havia obtingut plaça de funcionari en el concurs convocat el 2016 perdrà la condició de treballador públic en no superar una de les proves dels nous exàmens convocats per la impugnació del primer edicte. A finals d’abril es va reprendre el procés de selecció des del punt en què l’edicte va ser impugnat i la primera prova que es va haver de superar va ser la professional. 


«Un dels candidats que havia aprovat el 2016, ha quedat fora en la prova professional», va informar Garcia a la premsa a la sortida de l’assemblea que el SEP havia celebrat a la sala d’acte del Comú d’Escaldes, cosa que «vol dir que un funcionari del 2016, avui deixa de ser funcionari». El secretari general del sindicat d’educació ho va titllar d’«una molt mala notícia» i no va amagar el neguit davant la possibilitat que altres docents que havien consolidat la seva plaça, després d’aquest segon procés d’exàmens també la puguin perdre. I és que tal com va recordar, aprovar no serà suficient. «Hi haurà un ordre de llista en la qual les millors notes seran les que passaran i això no garanteix que siguin les mateixes que van passar el 2016», va remarcar.


Pel que fa als altres recursos que estan en tràmit, Garcia va indicar que de moment no tenen novetats, però que s’espera que en tots els casos es produeixin processos igual de llargs que en el cas del primer que s’ha resolt.

Llei de Funció Pública  

Un altre dels temes sobre els quals es va manifestar Garcia és la nova Llei de la Funció Pública. Així, en perspectives del nou govern de coalició entre DA, L’A i CC va deixar clar que si no hi havia canvis a la llei un cop el govern estigui actiu, «els haurem de recordar que abans de les eleccions, en les converses mantingudes amb els diferents sindicats, ens van manifestar que derogarien la Llei de la Funció Pública». 

Sense candidatures per rellevar la junta del sindicat

Un dels objectius de l’assemblea que va celebrar ahir el SEP era poder renovar la junta, ja que alguns dels seus membres, com el mateix David Garcia, han esgotat els mandats i no poden tornar-se a presentar. Amb tot, no es va presentar cap nova candidatura de manera que la junta actual queda en funcions a l’espera de trobar una sortida. Garcia va explicar que hi ha algunes persones que han manifestat interès però no han pogut conformar candidatura, de manera que l’objectiu, des d’ara i fins a final de curs, seria aconseguir que entre els interessats es pugui conformar una candidatura o que algú altre la presenti. «Nosaltres ens posem un topall que és el setembre, l’inici del curs vinent», va explicar. En tot cas, el que ha quedat descartat per ara, és fer un canvi als estatuts per modificar les condicions per als mandats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT