PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Martín i Pirot seran els encarregats de dirigir la federació de futbol

Santos dimiteix «per no entorpir la investigació» i la federació reconeix «de manera remarcada la seva dedicació»

Per Miquel López-Egea

La Federació Andorrana de Futbol, custodiada per un agent de la Policia durant el seu escorcoll.
La Federació Andorrana de Futbol, custodiada per un agent de la Policia durant el seu escorcoll. | Maricel Blanch

Després de la dimissió del president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Víctor Santos, aquest dilluns, ara seran els vicepresidents de l’entitat, Alfonso Martín i Elisabeth Pirot, qui s’encarregaran de dirigir la federació. Així, Santos ho va comunicar a la junta per fax, després de la prohibició per part de la batlle d’apropar-se a l’entitat. 

Aquests fets arriben després que el fins ara president fos detingut dimarts passat en el marc de l’operació Cautxú i posat en llibertat amb càrrecs i sense fiança el dijous següent. Cal recordar que la seva detenció es va produir juntament amb la del secretari de l’entitat, Tomàs Gea, a causa de la investigació de la presumpta comissió de delictes financers i econòmics relacionats amb les partides econòmiques de la UEFA i de la FIFA a través dels programes que desenvolupen. En aquest sentit, la FAF va emetre un comunicat ahir explicant que la seva dimissió es produeix «de manera irrevocable i per tal de no entorpir en la investigació que s’està duent a terme». 

A més, la federació va voler agrair «de manera molt remarcada tots els anys de dedicació de Víctor Santos al futbol nacional, fent especial èmfasi en els seus cinc anys al capdavant de l’ens». 

La federació descarta convocar l’assemblea i eleccions de manera imminent a l’espera de com avancen els fets

Per tant, la junta de la federació es manté «a l’espera dels fets» perquè «de moment, tothom és innocent». «Per aquest motiu hi ha els vicepresidents, seran ara els encarregats de dirigir tota l’entitat, però no descartem res», com per exemple, convocar l’assemblea i, per tant, eleccions, asseguraven des de la federació a EL PERIÒDIC. «Això no es produirà fins d’aquí a un temps, quan hi hagi alguna cosa més», reiteraven.

Pel que fa a Tomàs Gea, acusat d’apropiació indeguda, administració deslleial i frau a la CASS, segueix en presó provisional a l’espera que la batlle prengui declaració a tots els testimonis i es pugui determinar la seva implicació en els  fets que se l’imputen. En aquesta línia, alguns treballadors qualificats de la federació ja haurien declarat i en els pròxims dies la Batllia seguirà escoltant a totes les persones relacionades amb la causa. Segueix també investigat José García, tresorer de la FAF, que es troba fora del país i pel qual hi ha una ordre de cerca i captura.

«Absent»

Els estatuts de la Federació indiquen que el vicepresident adjunt a la presidència substitueix al president «en cas d’absència, malaltia o altres fets similars que impedeix transitòriament portar a terme les seves funcions», fet que es considera que és el cas ara mateix. En aquesta línia, la junta es pot mantenir durant dos anys perquè només es considera que el president cessa en el càrrec automàticament quan «ha conclòs el temps del seu mandat», moment en el qual la junta directiva es constitueix en comissió gestora i convoca eleccions a la presidència de la FAF en termini no superior a trenta dies naturals.

Una assemblea extraordinària es pot convocar amb la sol·licitud d’un 20% dels membres

Tot i això, encara que qualsevol membre pot cessar per dimissió, aquesta ha de ser aprovada per l’Assemblea General. És aquesta qui «té la potestat per admetre, suspendre o excloure a un membre, per aprovar la dimissió d’un membre o per revocar el mandat d’un membre d’un òrgan de la federació».

Per tant, ara caldrà veure quan es convoca l’assemblea general, que s’ha de reunir en sessió plenària ordinària una vegada a l’any, dins del tercer trimestre de l’any natural per decidir, entre altres coses, els calendaris. Aquesta convocatòria es pot anticipar o retardar «si concorren circumstàncies especials que ho fan convenient o necessari». Les reunions extraordinàries «se celebren per acord de la junta directiva, del seu president, o per la sol·licitud del vint per cent, almenys, dels membres de la mateixa assemblea».

Els clubs afiliats a la FAF manifesten el seu suport a la federació i a la seva junta

Lorenzo Castillo, president de l’equip de futbol sala CF Atlètic Amèrica, va ser l’encarregat ahir d’emetre un comunicat a la premsa en nom de tots els clubs afiliats a la Federació Andorrana de Futbol en el qual van comunicar que «després de la reunió informativa mantinguda amb la junta de la federació el passat divendres 10 de maig, els clubs afiliats, volem manifestar el nostre suport amb la Federació Andorrana de Futbol i amb la seva junta directiva».

Tots els clubs han consensuat aquests dies un missatge per seguir demanant tranquil·litat al món del futbol. 

Per una altra banda, la màxima preocupació dels clubs aquests dies ha estat el funcionament de les competicions, ja que, per exemple, en la Lliga Multisegur Assegurances hi ha molt en joc i encara que en la passada jornada es van definir algunes posicions, aquest pròxim cap de setmana es pot decidir el campió de la lliga i les anhelades places per a les competicions europees.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT