PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Torna el Piribus per divulgar la riquesa natural del Pirineu

El projecte mostra la història geològica i humana i els paisatges de la zona

Per El Periòdic

El Piribus d'enguany.
El Piribus d'enguany. | TWITTER

El 17 de juliol vinent s’instal·larà a la Seu d’Urgell el Piribus, que conté l’exposició itinerant Viatge al cor dels Pirineus, un espai expositiu mòbil de 72 m2 i amb un variat programa d’activitats adreçades a tots els públics. El projecte mostra part del patrimoni pirinenc a través de diversos mòduls i també recull testimonis i punts de vista dels seus habitants.

En els continguts i activitats de l’exposició es mostrarà i treballarà «la diversitat cultural, natural, de llengües o patrimoni d’uns territoris diversos i allunyats entre si per les muntanyes, però units per la seva història». La història geològica, els paisatges, la biodiversitat i la història humana són els quatre espais temàtics que permetran al visitant explorar el patrimoni i en la identitat dels Pirineus. Es farà a través de dispositius de visió de 360 graus, pantalles tàctils i sonores, o la manipulació de mostres i objectes. 

L’exposició estarà ubicada a la plaça dels Oms del 17 fins al 28 de juliol, i es podrà visitar tots els dies de 10.00 hores a 14.00 hores i de 17.00 hores a 21.00 hores. A més, del 18 al 28 de juliol, cada dia es faran visites guiades a les 11.00 hores i a les 19.00 hores. 

El projecte ADN Pirineus, és un projecte conjunt de diferents entitats públiques i privades de França, Aragó, Navarra, Andorra i Catalunya que té per objectiu explicar l’ADN propi del Pirineu.

Paral·lelament a la pròpia exposició del Pirineu estan programades un seguit d’activitats que permetran donar a conèixer l’ADN propi de l’Alt Urgell. Es farà amb xerrades sobre astronomia, fauna, tallers o sortides guiades de diverses temàtiques per descobrir la flora i la fauna dels boscos de la Vall de Sant Miquel, la visita al Coll de Creus per conèixer la formació dels Pirineus, a La Seu Medieval, al Parc dels  Búnquers i a la Casa del Riu, al Parc Natural del Cadí Moixeró o al Canyet de la Muntanya d’Alinyà.

El Piribus s’emmarca dins el projecte de cooperació transfronterera Poctefa ADN Pirineus en col·laboració amb la Xarxa Educació Pirineus Vius, informa RàdioSeu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT