PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els hotelers no creuen que el Cirque du Soleil estigui esgotat

Canut celebra l’èxit de vendes, però lamenta que el nou sistema d’aquisició d’entrades no acaba de funcionar

Per Victoria Gómez Pérez

Un moment de l’espectacle ‘Rebel’.
Un moment de l’espectacle ‘Rebel’. | MARICEL BLANCH

Tot i les amenaces reiterades per part de diferents sectors que el Cirque du Soleil a Andorra està esgotat, els hotelers del país asseguren que els seus clients estan «igual d’encantats que en la primera edició» i la venda d’entrades funciona a bon ritme. «És cert que no ens el treuen de les mans, però no notem el desgast del circ. Als nostres clients els agrada i creuen que és un espectacle de nivell», el què genera valor afegit a la seva estada al Principat, segons la presidenta d’Autèntics Hotels (AHA), Cristina Canut. 

Pel que fa al nombre d’entrades venudes fins ara, Canut va valorar que «si fa o no fa» és el mateix de les edicions anteriors, és a dir, entre setmana és complicat, però els divendres i dissabtes hi ha ple absolut. De fet, sovint els hotels de les valls centrals es queden sense tiquets el mateix dia de la funció i els han de demanar a d’altres de parròquies més altes, on sempre «els en sobra alguna». «Els hotelers, en general, aconseguim col·locar el 100% dels tiquets de cap de setmana» a través de la recepció dels establiments, va informar la presidenta, tot reconeixent que si bé la venda individual és satisfactòria, els paquets que inclouen hotel i circ, no. Per a ella, «el problema rau en el fet que Andorra Turisme ens obliga a vendre el pack amb l’esmorzar inclòs, i això encareix força el preu, de manera que la gent ho descarta fàcilment». 

A qui sí que li funciona la venda per pack és a Caldea. Segons dades del centre termolúdic, les adquisicions d’enguany van millor que les de l’any passat i ja han aconseguit col·locar el 83% de totes les entrades comprades a Andorra Turisme. Les mateixes fonts van informar que la majoria són del paquet combinat de Termolúdic o Inúu amb allotjament i circ.

 

Nou sistema, vells problemes

Després de les queixes del sector durant l’any passat sobre el mecanisme de reserva anticipada, ja que asseguraven que no els sortia rendible i que els assignaven les localitats amb mala visibilitat, el Govern va rectificar i va plantejar un nou sistema d’adquisició. Tal com va explicar la mateixa Canut a principis d’any, el nou mètode inclou «un sistema online al qual podem accedir amb uns codis específics per reservar més localitats per a un dia concret a última hora». Malgrat això, i les bones intencions de l’Administració, va lamentar que no ha estat realment una solució, ja que «com hi ha tanta demanda, si nosaltres ens quedem sense entrades i volem comprar-les a Andorra Turisme, ens adonem que ells tampoc en tenen».

De cara a la previsió d’ocupació d’aquest estiu, des d’AHA confien en el turisme d’última hora, ja que a hores d’ara, les reserves només ronden el 30%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT