PUBLICITAT

Gea surt de la presó

La batlle pren la decisió pels problemes de salut del secretari general de la FAF i romandrà en arrest domiciliari

Per El Periòdic

El secretari general de la FAF, Tomàs Gea.
El secretari general de la FAF, Tomàs Gea. | FAF

El secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Tomàs Gea, va sortir ahir de la presó. La batlle que instrueix l’Operació Cautxú, Maria Àngels Moreno, i que investiga la presumpta comissió de delictes financers i econòmics relacionats amb les partides econòmiques de la UEFA i de la FIFA a través dels programes que es desenvolupen, va decidir prendre aquesta decisió pels problemes de salut que pateix Gea. L’extresorer de l’entitat, José García, seguirà en presó provisional.

Cal recordar que fa uns dies Gea va haver de ser traslladat a l’Hospital de Meritxell d’urgència, després que els seus problemes de cor empitjoressin. L’investigat patia problemes de cor però després que fos enviat en presó provisional, aquests van empitjorar i tal com van informar fonts de l’entorn de Gea a EL PERIÒDIC, «era un fet visible». Ara romandrà en arrest domiciliari, monitorat. D’aquesta manera, les fonts van indicar que «són bones notícies a mitges» i van indicar que, tot i això, «la seva salut no ha empitjorat» des del seu ingrés d’urgència però que de seguir ingressat a la presó, de ben segur que ho hagués fet. «Ara cal esperar que la batlle faci la instrucció de la causa i aixequi l’arrest quan ho cregui oportú i anem als tribunals», van remarcar.

Així, el cas segueix evolucionant i a poc a poc es van coneixent molts detalls de la trama. Gea està acusat d’administració deslleial, apropiació indeguda, frau a la CASS i blanqueig. Aquest darrer càrrec va implicar que fos Moreno qui instruís el cas, ja que és la batlle especialitzada en delictes econòmics i ha estat precisament ella qui ha decretat l’arrest domiciliari. Des de l’entorn de Gea van indicar que «aquest és un tipus de delicte que s’atribueix en aquests casos».

La decisió de la batlle va coincidir en el dia que la junta directiva de la FAF va dimitir, en una curta assemblea en la qual es va convocar eleccions i es va aprovar el reglament electoral. En aquesta línia, tots els efectes derivats del Cas Cautxú han implicat que la FAF prengués la decisió.

PUBLICITAT
PUBLICITAT