PUBLICITAT

El MoraBanc demanda a l'ACB pel cànon d'ascens

Reclama una solució a l'import que va haver d'abonar l'any 2014

Per El Periòdic

El president del MoraBanc, Gorka Aixàs.
El president del MoraBanc, Gorka Aixàs. | Maricel Blanch

El BC MoraBanc Andorra va interposar dijous una demanda per danys i perjudicis contra l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) en els tribunals de la ciutat de Barcelona pel cànon d’ascens que va haver de pagar per pujar a la màxima categoria del bàsquet espanyol fa cinc anys.

Així, segons va explicar el club «la resolució de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència de l’11 d’abril de 2017 a relació amb les condicions econòmiques-administratives d’accés a la nostra lliga exigides per l’associació i la decisió adoptada per l’assemblea general de l’ACB del 10 de juliol de 2017 d’eliminar la quota o cànon d’entrada a la lliga, han suposat un greu perjudici patrimonial per al Bàsquet Club Andorra, consistent en la pèrdua d’aquell actiu intangible, que vam abonar íntegrament per valor de 3.126.272,07 euros l’any 2014 i que encara no havíem pogut completar la seva amortització».

Posteriorment aquesta quantitat va desaparèixer per facilitar els ascensos als equips que s’ho havien merescut esportivament a LEB Or, ja que hi havia hagut molta polèmica al respecte i, quan es va prendre aquesta decisió, el club va demanar una compensació. L’ACB va modificar aquest cànon l’estiu del 2017 després de la resolució de la Comissió de la Competència després d’una denúncia de l’Autocid Burgos.

En aquesta línia, el club va explicar que «ha intentat i esgotat totes les vies per arribar a un acord amistós amb l’associació que permetés una reparació del dany econòmic sofert, almenys per la part del cànon no amortitzada», de manera que «molt al nostre pesar, hem de lamentar que per part de l’ACB no hàgim obtingut cap mena de proposta compensatòria». «Tot i les accions judicials iniciades, el BC MoraBanc Andorra manté la seva absoluta predisposició a arribar a una entesa amistosa que resolgui d’una manera satisfactòria per a ambdues parts el degut rescabalament dels danys i perjudicis ocasionats», concloïen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT