PUBLICITAT

L'FC Andorra s'estrena amb derrota a Segona B

L'Espanyol B s'imposa per 2 a 0 als tricolor

Per Miquel López-Egea

Martí Riverola a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, avui.
Martí Riverola a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, avui. | Xavi Tamurejo / FCA

A la Segona Divisió B s’haurà de suar. I molt. L’FC Andorra tindrà la lliga extremadament complicada i, si vol ser ambiciós, haurà de patir i de deixar-se la pell a la gespa. Avui s'ha pogut veure un tast de què serà aquesta nova temporada en la qual els andorrans competeixen en la divisió de bronze espanyola.

Després d’un mes de pretemporada, és a dir, de quatre setmanes justes per preparar la competició, la Ciutat Esportiva Dani Jarque ha acollit el duel corresponent a la primera jornada de la competició, entre l’RCD Espanyol B i el conjunt tricolor, que ahir va vestir de negre. Sota una calor infernal,l’FC Andorra no ha pogut fer front al filial blanc-i-blau i ha patit un cop molt dur, perdent per 2 a 0, després de veure’s superat passada una hora de joc.

L’enfrontament ha començat amb Moussa Sidibé, l’home del partit, avisant de cop i volta, marxant en solitari. El recentment fitxat feia una jugada per la banda dreta i disparava un xut que sortia lleugerament desviat pel pal dret del porter. L’FC Andorra ha començat fort però amb el pas dels minuts s'ha trobat amb algunes dificultats que els blanc-i-blaus van aprofitar per augmentar el ritme. A poc a poc, han anat aguantant els cops de l’Espanyol i al minut 17 ja arribava el primer ensurt, ja que en una ocasió dels locals, Martí Riverola l'ha desviat al travesser i deu minuts després, Nacho rematava al fons de la xarxa, encara que l’àrbitre anul·lava el gol per fora de joc. Però era un avís. I un patir. El 0 a 0 seguia a la porteria i els tricolor seguien buscant la porteria. Però era molt complicat. Després d’una nova rematada a porteria de l’Espanyol, aquest cop per part de Nacho i que rebutjava Palanca, els andorrans es s'han posat les piles i han tornat a mostrar un bon joc. Quan faltaven cinc minuts per al decans, Keita ha fet una passada molt perillosa dins l’àrea petita per a Rubén Bover, que va estar a punt d’anotar. Però no ha arribat a rematar. A la mitja part, l’electrònic seguia amb un empat a 0.

A la represa, el partit ha seguit el mateix tarannà, amb els dos equips generant ocasions. El gol semblava imminent, i ha arribat. Ha estat Max Marcet qui no va perdonar. El blanc-i-blau s'ha trobat la pilota després d’un rebot i ha aconseguit avançar des de la frontal de l’àrea fins al punt de penal, de manera que ha xutat i ha superat Ratti, que no ha pogut fer res per aturar el potent xut del local. Poc després ha arribat el segon gol, de penal, després que Vilanova el cometés amb el genoll sobre Moha. I el mateix jugador l'ha transformar.

Així, l’Espanyol ha seguit molt crescut i l’FC Andorra totalment descol·locat, de manera que Gabri ha apostat per fer alguns canvis i intentar solucionar aquests minuts dramàtics. Així, els del Principat han augmentat el ritme i han tornat les ocasions, entre elles, una de Ferran Tacón després d’una gran actuació de Riverola al minut 79, que ha obligat a actuar a Adri López. Tot i això, l’Espanyol va seguir fort i finalment l’Andorra s'ha quedat sense poder anotar.

Sidibé entra a l’onze inicial amb tres entrenaments

Moussa Sidibé ha estat el gran home del partit avuien el matx entre l’Espanyol B i l’Andorra a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Sidibé, àgil i veloç, va mostrar un gran nivell i que serà un dels homes del curs. A més, es s'ha entès a la perfecció amb Moha Keita i amb tan sols tres entrenaments amb els tricolor, es va convertir en essencial per al tècnic Gabri García. Fede Bessone ha explicat que les darreres incorporacions «són molt bones persones que tenen molta il·lusió i que vénen a fer un gran projecte». «Portava tres entrenaments i ha jugat d’inici, per a mi ha estat el millor del matx i dona gust  incorporar gent com ell», reiterava i remarcava que «si seguim així, competirem el pròxim diumenge».

Els andorrans, fora de l’onze

Qui no ha tingut lloc a l’onze inicial han estat els jugadors del Principat. Els andorrans de l’FC Andorra hauran de suar per poder-se guanyar un lloc. Tard o d’hora, els jugadors del Principat seran protagonistes a l’equip però ahir, Ludo Clemente va ser l’únic del Principat que va tenir protagonisme en el duel entre els blanc-i-blaus i els tricolor. L’internacional va fer un bon paper entrant en substitució de Rubén Bover al minut 61. L’altre convocat, Joan Cervós no va tenir minuts i Cristian Kiki Martínez, va viatjar amb l’equip però no va entrar finalment a la convocatòria de Gabri. Àlex Martínez, per la seva banda, no va viatjar amb l’equip. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT