PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Petició de presó condicional per contraban de tabac

Un tribunal francès jutja una parella que revenia cigarretes del Principat

Per El Periòdic

Un duaner controla el tabac en un cotxe a la duana de Porta.
Un duaner controla el tabac en un cotxe a la duana de Porta. | Maricel Blanch

La fiscalia francesa reclama quatre mesos de presó condicional per una parella de Maintenon (França) acusada de presumpte contraban de tabac procedent del Principat. Segons el rotatiu l’Echo Republicain, tots dos són jutjats pel tribunal de Chartres –al sud–oest de París– per haver comprat el tabac i desprésrevendre’l al departament d’Eure-et-Loir.

Segons el diari francès, els dos acusats van reconèixer els fets durant el procés, i van admetre davant del tribunal que els viatges a Andorra van començar al setembre del 2016 i que es van anar intensificant a partir del febrer del 2017.

Un dels acusats té 30 anys. Els investigadors van enxampar la parella el 25 de stembre del 2017, al seu domicili, amb 180 cartrons de tabac i 70 paquets de cigarretes. Els agents van confiscar el cotxe amb el qual presumptament feien els viatges a Andorra. L’altra acusada va declarar que amb el seu marit haurien obtingut uns beneficis d’uns 1.000 euros cada mes.

«No ho feiem per enriquir-nos, sinó perquè ens permetia viure una mica millor», va dir l’acusada. Segons la investigació, haurien venut 639 cartrons de tabac a 50 euros cadascun, una xifra confirmada per la parella. A banda de la presó, podrien arribar a fer front a una multa de fins a 570.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT