PUBLICITAT

Tres punts més i líders

L’FC Andorra assoleix la seva quarta victòria consecutiva amb un gol de Casadesús al temps afegit

Per Anna Ribas

Martí Riverola centra la pilota buscant a Víctor Casadesús en el que seria la jugada de la victòria tricolor.
Martí Riverola centra la pilota buscant a Víctor Casadesús en el que seria la jugada de la victòria tricolor. | Xavi Tamurejo

In extremis. Així va ser la víctoria de l’FC Andorra contra el Prat. Els dos equips s’havien pres les mesures a la pretemporada, quan els potablava van eliminar els tricolor de la Copa Catalunya i, ahir, els de Gabri Garcia arribaven al Municipal Sagnier amb ganes de venjança. Una revenja que es va fer esperar però que va arribar a l’últim minut de partit i que va suposar, no només la quarta victòria consecutiva, sinó el lideratge. Amb només cinc jornades de competició, l’FC Andorra és líder del grup 3 de Segona B.

Els primers minuts de partit van servir per prendre les mesures, no només del rival, sinó del camp del Municipal Sagnier, que és més petit que el Prada de Moles. Quan ja feia 10 minuts que corria la pilota, va arribar la primera ocasió de gol, i va ser per part dels locals. Argilaga va intentar fer una centrada que va interceptar, com no podia ser d’una altra manera, Nico Ratti amb el puny. De fet, el tricolor només ha encaixat dos gols en cinc jornades de lliga, i els dos van ser durant el debut a Segona B, en l’única derrota del conjunt del Principat.

Al 18 els locals ho tornaven a intentar però la falta d’Àlex Pla sobre Ratti anul·lava el gol de Chabboura. Pocs minuts després, els de Dolera tornaven a generar perill. Ratti havia sortit de la porteria per refusar un xut rival però la pilota acabava als peus d’un potablava, que li cedia a Guiu quan Ratti encara no estava a la porteria. Però el del Prat no la va veure clara i va optar per no picar la pilota per sobre de Jilmar, que estava exercint pressió en la defensa tricolor. 

Tot seguit, feien falta a Rubén Bover a la frontal de l’àrea i seria Martí Riverola qui la treiés des de la mitja lluna. L’exblaugrana va fer un xut molt encertat però la pilota va picar al pal, Forgas ho va tornar a intentar però la pilota tornava a anar al pal abans que la capturés Díez. Al 27 Salva centrava buscant a Putxi però el migcampista enviava la pilota per sobre del travesser, Chabboura ho intentava poc després però també anava a fora.

El Prat generava ocasions sense oblidar-se de la defensa, on posaven les coses difícils als tricolor tapant bé els forats i fent que els de Gabri Garcia perdessin la l’esfèrica. Abans d’arribar al descans, Salva centrava buscant a Chabboura però Ratti la tornava a capturar. En l’afegit de la primera part, Bover va xutar una falta perillosa, la defensa la refusava i els tricolor intentaven aprofitar els últims segons generant pressió.

A la represa, l’Andorra generava una situació de perill tot just començar. Bover xutava un córner i Gaffoor intentava la rematada, però la pilota quedava morta dins l’àrea i Guiu la treia de la zona de perill. Els dos equips tenien ganes d’encetar el marcador, especialment els del Prat, que encara no han tastat la victòria. Al 59 Moha buscava a Forgas, que intentava el xut, però Díez l’aturava i la pilota acabava a fora. Riverola la va treure i Vilanova intentava rematar al segon pal. Fora. No hi havia manera. Tres minuts més tard, Musa s’escapava per la banda amb la velocitat que el caracteritza i intentava la centrada, però Cárdenas li ho impedia. La jugada acabava amb una falta a Musa que va treure Bover amb un xut directe que s’escapava per damunt del travesser.

Arribaven els primers canvis i el de Casadesús per Rai al 67 era tota una declaració d’intencions. Al 72 Pla li passava a Chabboura, que buscava a Raíllo, però Ratti tornava a tallar la jugada. Tot seguit, Casadesús provava sintonia amb Musa però la pilota acabava fora. A continuació, Musa tenia a les seves botes l’ocasió més clara de la segona part però Díez l’aturava. Al 79 li feien falta i Riverola la picava per sobre la barrera però  també anava a parar per sobre del travesser. No hi havia manera. Però els tricolor van saber ser pacients. I, tot i que un incombustible Musa feia dues bones arribades, la recompensa arribava al 94 després d’una centrada al segon pal de Riverola que Víctor Casadesús va fer arribar al fons de la xarxa.

El vestidor

Gabri: «Hem fet un partit treballat i seriós»

«Havíem tingut l’experiència de jugar contra el Prat a la pretemporada. Sabíem que seria un partit molt seriós, en el qual havíem d’estar molt atents defensivament. És un equip que treballa molt bé la seva estratègia i són molt forts. Havíem de procurar no perdre la nostra identitat, però adaptant-nos al camp. Hem fet un partit treballat sense cometre gaires errades, i el premi ha arribat al 94. En els últims minuts hem buscat equilibrar el migcamp i, a davant, tenir jugadors amb recursos que poguessin donar l’última passada», va apuntar.

Casadesús: «El millor és que no ens ho creguem»

«Crec que l’equip ha fet un bon partit, sabíem que veníem a un camp més petit del normal i que seria un partit amb molta dificultat. Al final hem marcat al 94 i ha estat la recompensa dels 90 minuts anteriors. Estem en una bona dinàmica, crec que l’equip ha de continuar igual i competir cada diumenge», indicava. «Només portem cinc jornades, és molt millor veure’ns a dalt, però és precipitat treure’n conclusions. La temporada és molt llarga i el millor és que no ens ho creguem i que seguim entrenant com fins ara, els resultats aniran venint».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT