PUBLICITAT

La Massana

Baró no descarta cap acord per confeccionar la llista de CC

El cònsol major aposta per mantenir el màxim consens i la «pau política» a la Massana

Per Joan Josep Blasco

David Baró, cònsol major de la Massana.
David Baró, cònsol major de la Massana. | Maricel Blanch

Les formacions polítiques inicien la cursa per confeccionar les llistes de cara a les eleccions Comunals del 15 de desembre. Ciutadans Compromesos (CC) es reunirà aquesta setmana amb les seves bases per conèixer el seu posicionament de cara concórrer en els comicis i d’aquesta manera activar la comissió electoral per trobar els candidats adients. En aquesta línia, no es descarta cap acord de cara a continuar al capdavant de la corporació, com comptar amb persones vinculades al Partit Socialdemòcrata (PS).

David Baró no podrà repetir mandat, però advoca per seguir amb un projecte que reuneixi diversos punts de vista. «El meu desig és que es pugui continuar amb aquesta essència de Ciutadans Compromesos amb diferents sensibilitats i que pugui representar a una majoria social de la parròquia i treballar tots per la Massana», exposava el cònsol major de la Massana. Com en anteriors ocasions, en el seu plantejament està la de seguir confeccionant acords amb altres formacions de la parròquia. «El perfil de CC ja aglutina diferents sensibilitats, per tant, ja no és un pacte, és un comú que en cas de ser elegit seria plural. Aquest ha estat l’èxit de CC aquests vuit anys. No són pactes, és la forma de presentar la candidatura i fer el programa electoral amb persones amb sensibilitats diferents», sense deixar a ningú de sortida fora del debat. 

Dies enrere el conseller general de CC, Carles Naudi, apuntava que es podria acabar produint un duel entre CC i el PS, però Baró posa a la taula l’opció en la qual també es puguin absorbir persones d’aquest partit: «Ja es veurà que passa, perquè a les últimes comunals el PS no va ser-hi present, però fa vuit anys sí, quan hi havia tres candidatures. Potser la configuració de CC pot agradar a persones que a nivell nacional donen suport al PS». La intenció inicial aquesta setmana és escoltar les bases i qualsevol simpatitzant. «Les portes estan totes obertes a tothom» i l’objectiu «és activar una comissió electoral que pugui buscar perfils» de candidats que encapçalin la proposta de la formació que representa. 

Fórmula que funciona

Arribar a un consens amb diferents posicionaments polítics i socials és un model que  «per la gestió comunal funciona molt bé i em consta que altres parròquies estan mirant de fer una mena de CC, que no és evident perquè després has de demostrar un tarannà de diàleg i consens». Durant el seu mandant, «en aquests vuit anys hi ha hagut una certa pau política perquè hem anat tots a una. El fet que sigui un comú que té diferents sensibilitats i que no és tant d’un partit o un color, CC ho aglutina molt bé. Esperem que continuï igual i farem tot el possible perquè sigui així». Durant el seu mandat «no hi ha hagut picabaralles, ni amb el membre de la minoria. Hem pogut treballar per la parròquia i penso que ha sortit força bé», a través de «fer aquesta feina de dialogar i consensuar, i de no ser només 100% d’un partit i si ho diu un d’un altre no s’accepta».

A partir d’aquesta setmana començaran a produir-se moviments. «Encara no hi hagut converses ni ningú s’ha posat a disposició, perquè la comissió electoral encara no s’ha activat», i un cop ho faci «segur que trobarem uns bons candidats i equip».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT