PUBLICITAT

Batalla reclama les millores per a l'Alt Pirineu

  • CiU confia en el concert econòmic per garantir la viabilitat dels projectes
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

El candidat de CiU per Lleida, Albert Batalla, va reivindicar dissabte els 3.000 milions d'euros que l'Estat deu a Catalunya en funció de l'addicional tercera de l'Estatut per tal de poder afrontar amb condicions les millores de determinades infraestrucutres de l'Alt Pirineu i Aran i també de la plana. Batalla va alertar que la caixa de la Generalitat estarà buida si arriben al Govern, però que no per això han d'aturar-se els projectes territorials. Per aquest motiu va demanar confiança de la societat civil i el món polític per aconseguir el concert econòmic «i poder gestionar els nostres recursos». El candidat nacionalista també va apostar pel desplegament de «l'àmbit tecnològic» al Pirineu.

Des de la Seu, ciutat que governa, Batalla va parlar de la gran via del Pirineu, la N-260, que configura l'Eix Pirinenc i que tot i no dependre de Catalunya, va remarcar que s'haurà de fer molta pressió perquè s'hi inverteixi de forma urgent, «especialment en el tram Adrall-Canturri, i en el tram Xerallo-Pont de Suert». Així mateix va lamentar que encara no s'hagi actuat en el tram de Gerri de la Sal, on hi ha planificada una variant però no s'hi ha fet res.

CARRETERES / Per Batalla «és fonamental» que el Pirineu estigui ben connectat de forma transversal, però també de nord a sud, amb les comarques de la Plana. Per això va reivindicar l'impuls de l'autovia A-14 de Lleida a Viella, i va remarcar que la C-14 necessita millores «ja que l'última gran inversió que s'hi va fer, va ser impulsada pel darrer govern de CiU». Per Batalla aquesta és una inversió que urgeix de forma especial a la comarca de l'Alt Urgell i sobretot l'obra del túnel dels tres ponts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT