PUBLICITAT

El nou CAT estarà dedicat al Tractat dels Pirineus

  • L'oferta de Puigcerdà s'emmarca en una xarxa de deu centres a tot Catalunya
EL PERIÒDIC
PUIGCERDÀ

Periodic
Huguet visita el CAT de Puigcerdà amb l'alcalde Joan Planella Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha visitat el Centre d'Acollida Turística (CAT) de Puigcerdà que estarà dedicat al Tractat dels Pirineus que va posar punt i final a la guerra entre Espanya i França.

Durant la visita el conseller Huguet ha firmat diversos acords per promocionar els recursos turístics intangibles de la Cerdanya com el mateix Tractat dels Pirineus, la Ruta del Pirineu Comtal, el Camí dels Bons Homes o el Camí de Sant Jaume. Huguet ha dit que «amb la posada en marxa del CAT de Puigcerdà ja s'arriba al final de la posada en marxa dels centres» i que la valoració del funcionament és «entre notable i excel·lent».

El Centres d'Atenció Turística de Puigcerdà, un dels dos que hi ha al Pirineu, l'altre està a Les, tenen per objectiu valoritzar el territori i ampliar l'oferta turística de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran.

El CAT de Puigcerdà girarà entorn al Tractat dels Pirineus, que va tenir com a conseqüència la cessió a França del comtat de Rosselló i part de la Cerdanya, informa l'ACN.

TRES ESPAIS / El centre consta de tres espais, una part audiovisual en que s'explica el Tractat, una altra part en què es venen productes del territori o artesanies catalanes i una última secció dedicada a la degustació de gastronomia local. Huguet ha explicat que a més des del CAT els visitants podran preparar una ruta pel Pirineu i fer reserves d'allotjaments o rutes guiades.

El conseller ha aprofitat la visita per signar diferents acords amb alcaldes de la comarca. Amb l'ajuntament de Puigcerdà ha signat un acord per desenvolupar accions turístiques relacionades amb la Ruta del Pirineu Comtal. Amb els ajuntaments d'Alp, Urús, Lles, Guils i Llívia ha signat un acord per potenciar els recursos intangibles que es generen al voltant de les pistes d'esquí nòrdic. I amb el Consell Comarcal de la Cerdanya ha signat un acord per potenciar el Camí de Sant Jaume i el Camí dels Bons Homes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT