PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una confusió ben cara

França pagarà 20.000 euros per l’error de l’himne

Per Anna Ribas

Albània, quan va sonar el seu himne a França.
Albània, quan va sonar el seu himne a França. | Ian Langsdon / EFE

Els jugadors albanesos estaven en fila, abraçats i esperant que sonessin les primeres notes del seu himne nacional fins que, per error, va sonar el Gran Carlemany. Les cares dels jugadors eren un poema i no calia ser un linx per saber que estava passant alguna cosa. La confusió de l’himne en l’obertura del duel que enfrontava França i Albània durant la fase de classificació de l’Eurocopa 2020 que es va disputar el 7 de setembre a Saint-Denis ha tingut conseqüències: una multa de 20.000 euros per a la Federació Francesa de Futbol (FFF).

Però en la sanció no només s’esmenta com a causa el fet de reproduir un himne incorrecte sinó que, a més, enumeren el fet que l’enfrontament va començar uns minuts tard per l’errada. D’aquesta manera, el Comitè Disciplinari de la Confederació Europea va determinar el 17 d’octubre que la federació gal·la hauria de pagar aquesta quantitat. 

Val a dir, que diversos funcionaris francesos, des del president de la FFF fins al president de la República, Emmanuel Macrton, així com l’entrenador de la campiona del món, Didier Deschamps, es van disculpar als seus homòlegs després d’aquest episodi.

Unes disculpes que no van servir de gaire, ja que el primer ministre d’Albània, Edi Rama, va qualificar d’«escandalosa» l’errada i ho va titllar d’«inacceptable». A més, com que la confusió de l’himne no va ser prou motiu per enfadar els albanesos, l’speaker de l’Stade de France es va tornar a equivocar quan va demanar disculpes a l’afició d’Armènia.

Diuen que l’ésser humà és l’únic animal que s’entrebanca dues vegades amb la mateixa pedra i, en el cas dels francesos, la factura de l’hospital els ha sortit ben cara.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT