PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carabaña fa un bon balanç de la mudança a Madrid

Marcos Sanza rebaixa la seva millor marca a la mitja marató de València

Per Anna Ribas

Nahuel Carabaña
Nahuel Carabaña | Maricel Blanch

Nahuel Carabaña segueix apostant per la seva carrera esportivai ja suma dues mudances en poc més d’un any. L’andorrà va apostar per anar a Barcelona la temporada passada i aquest estiu va decidir que aniria a Madrid per impulsar la seva carrera com a atleta. Sobre la decisió explica que «vaig marxar perquè el Kevin [Poulet, tècnic] va considerar que si volia millorar com a atleta havia de marxar a un lloc millor, amb un grup d’entrenament gran. Com que són superiors, puc aprendre d’ells i així millorar. Em va aconsellar anar a Madrid, amb l’Arturo Martín com a entrenador, perquè fa bé la seva feina i hi ha un grup d’atletes bastant bons».

Després de gairebé dos mesos a la capital espanyola, Carabaña va apuntar que «l’adaptació ha estat bastant bona perquè de seguida m’he sentit molt acollit i estic molt agraït. Tenim una molt bona relació. Els entrenaments són molt diferents però m’agraden molt. Entrenar en grup és molt agraït. He passat d’estar sol a compartir la pista amb 30 o 35 persones. És una motivació tenir gent més bona que jo i voler arribar al seu nivell. Aquests dos mesos han anat molt bé». La primera fita en el seu calendari arriba el 9 de novembre amb el Cross d’Atapuerca. Respecte a aquesta competició va indicar que «serà el primer any que correré amb els absoluts perquè els sub-23 ja corren amb els grans. És una competició per agafar sensacions perquè fa dos mesos que estem en pretemporada i encara estic fent càrregues».

Sanza fa marca personal

Marcos Sanza va tornar a les curses de llarga distància després de superar una llarga lesió i ho va fer de la millor manera possible. L’atleta va rebaixar la seva millor marca a la mitja marató de València. L’andorrà va completar la prova amb un temps d’1.04.22 hores, 42 segons menys que la seva anterior marca que va fixar el 2007. Sanza va ser el 38è de la classificació general absoluta i primer de la seva categoria d’edat.

D’altra banda, l’atleta del Club Atletisme Valls d’Andorra, Toño Esteban, va travessar la línia de meta amb un temps d’1.34.17 hores, amb un ritme mitjà de 4.28 minuts per quilòmetre. Un temps que el va classificar en la posició 2.505 de la general i la 317 de la categoria de majors de 45 anys.

Per part del Club Amics de l’Atletisme d’Andorra, hi va participar el corredor de 73 anys Jesús Rondan. El veterà va signar un registre d’1.43.38 hores, amb una mitjana de 4.58 minuts per quilòmetre. Rondan es va quedar a tocar de podi amb la seva quarta posició a la categoria de majors de 70 anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT