PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Començar a córrer per no pensar i acabar fent 24 hores

Joan Berenguer completa 155 quilòmetres

Per Anna Ribas

Berenguer amb la bandera d’andorra després de completar la cursa.
Berenguer amb la bandera d’andorra després de completar la cursa. | Joan Berenguer

Joan Berenguer no havia fet mai esport fins fa cinc anys. Unes analítiques el van posar en situació d’alerta i va començar a córrer. El procés va ser molt gradual però cada vegada es fixava reptes més grans. La cirereta del pastís va arribar aquest cap de setmana, quan va decidir apuntar-se al Campionat del Món d’Atletisme Absolut de 24 hores que es va disputar a Albi (França). El corredor va ser capaç de recórrer 155,570 quilòmetres en tot un dia, una distància que el va situar en la posició 154 dels 215 homes inscrits. Berenguer va explicar que era una prova que li cridava l’atenció i que per això va decidir fer el pas. «Em vaig preparar una miqueta per anar-hi, anant a córrer quan puc una hora al dia i vaig decidir inscriure’m. No havia fet mai una prova de 24 hores però sí que havia corregut alguna de 12», va indicar.

Pel que fa a les dificultats que se li van presentar durant la cursa, l’atleta va apuntar que les últimes tres hores va patir molt perquè el desgast va fer que se li inflamés un peu i que anés coix. Però això no el va desanimar: «tenia ganes d’acabar però no vaig pensar a rendir-me». De fet, el que se li va fer més difícil no tenia res a veure amb la prova. «Anar sol és complicat. Has de conduir, anar al briefing i escoltar totes les indicacions, muntar-te la teva parada, recollir-la, tornar... Un atleta s’ha de concentrar només en córrer», afirmava. Per contrapartida, el moment més emotiu és quan s’està a punt d’esgotar el temps: «Quan estàs en l’última volta i queda poc per arribar a les 24 hores és molt maco perquè tothom es posa a la pista i et ve a rebre. És molt emotiu. La rebuda és espectacular i l’ambient també. Ens animem i xerrem entre els corredors i és molt maco».

Quant a la preparació per al repte va exposar que no va comptar amb una preparació específica: «Sóc policia i tinc uns horaris complicats. Em desperto a les cinc del matí per entrenar, vaig a córrer una hora al dia i vaig a mitges maratons, maratons i trails per preparar-me. Tot és molt mental, corro per passar-m’ho bé i no pensar. Estic hores amb la ment en blanc».

Ara toca fer repòs i recuperar el cos després de córrer durant 24 hores seguides, però Berenguer ja pensa en el seu pròxim repte: «D’aquí a dues setmanes vaig a fer una mitja marató a Sant Sebastià». I també pensa en la pròxima cursa de 24 hores que serà el 2021 a Romania.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT