PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS acusa Espot de «menystenir» els candidats als comicis comunals

El partit i l’USdA l’insten a disculpar-se i terceravia hi treu ferro

Per Joan Josep Blasco, Enric Revuelta

López i Espot, durant l’últim debat abans de les passades eleccions generals.
López i Espot, durant l’últim debat abans de les passades eleccions generals. | Maricel Blanch

El Partit Socialdemòcrata (PS) va acusar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, de «menyprear» els candidats de diferents formacions que es presenten a les llistes de les pròximes eleccions comunals, previstes per al 15-D. Un dia després de les polèmiques declaracions del líder de l’Executiu i president dels Demòcrates, els socialdemòcrates i terceravia van sortir al pas de les acusacions implícites d’Espot, que va donar a entendre que aquests partits haurien pogut presentar llistes en determinades circumscripcions per fer perdre DA.

El PS i l’USdA –que també es va afegir a les crítiques– van reclamar a Xavier Espot que rectifiqui i que es disculpi públicament. El president del grup parlamentari del PS, Pere López, va afirmar que les declaracions d’Espot estan «molt allunyades del que ha de ser un cap de Govern, en pretendre que els candidats del seu partit són uns bons candidats». En un comunicat emès ahir a la tarda, López va defensar la necessitat que els ciutadans s’impliquin en política i «que hi hagi gent que opti per presentar-se a les eleccions i aspiri a defensar el seu projecte». 

Al matí, els consellers generals del PS, Roger Padreny i Susanna Vela, també havien criticat les paraules d’Espot. Sobre els hipotètics pactes per torpedinar DA, Padreny va defensar-se iva acusar Espot de tenir un «desconeixement total». «Em sembla que qui ho diu ho ha fet algun cop», afegia. Vela va dir que les declaracions són molt «desencertades» i una «falta de respecte».

Per la seva banda, el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, va ressaltar que Espot «no és ningú per valorar la capacitat o no dels altres candidats». Ubach, que va manifestar que el sindicat donarà suport a «partits progressites» en els pròxims comicis, va afirmar que qualsevol candidatura és «legítima» i va culpar el mateix Govern pel fet que s’hagin presentat més candidatures. «Si els grups que avui en dia estan als comuns o al mateix Govern ho haguessin fet tan bé, no tindríem tantes candidatures», va etzibar el sindicalista. 

Mentrestant, terceravia va fer una valoració més continguda sobre les declaracions d’Espot. «Jo vull creure que les declaracions d’Espot potser han estat fora de context o que s’han volgut interpretar malament. No vull creure que s’ha dedicat a menysprear altres candidats perquè això diria molt poc d’una persona», va dir Pintat, que també va voler recordar als Demòcrates i els Liberals els seus «maldecaps» a última hora per fer les candidatures. Per concloure, Pintat va defensar que «tot el que vingui a reforçar la participació» en les eleccions del 15-D és positiu».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT