La primera a domicili

El MoraBanc Andorra guanya amb solvència l’Estudiantes en un duel marcat per un bon joc en equip

Per Anna Ribas

El conjunt del Principat celebra la primera victòria a domicili de la Lliga Endesa. | ACB Photo / E. Candel

El MoraBanc Andorra ha aconseguit eliminar una de les tasques pendents a l’ACB: la victòria fora de casa. I ho ha assolit en un duel contra el Movistar Estudiantes que ha significat la segona victòria al WiZink Center per part dels del Principat. I ho han fer en un partit on han sabut jugar en equip i han estat clarament superiors malgrat les desconnexions.

Els del Principat han protagonitzat una gran arrencada de partit. Un alley-oop de Moussa Diagne i un triple de Dejan Todorovic establien ràpidament el 0-5. Però apareixia Brizuela per intentar posar aturador als d’Ibon Navarro, que havien arribat a Madrid amb ganes d’aconseguir la seva primera victòria com a visitants de la temporada a la Lliga Endesa. I ho intentaven amb ganes, amb molt bon encert des de la línia de tres per part de Frantz Massenat i després de Jeremy Senglin. Diagne i un altre cop Senglin establien el 6-15 i el màxim avantatge fins aleshores: 9 punts per sobre, una distància que es va mantenir durant gran part del primer temps. Els locals estaven poc encertats en els tirs lliures i des de la línia de tres. Se sentien fora de lloc, però seguien intentant-ho i Scrubb deixava enrere Senglin i penetrava amb facilitat per establir l’11-17 just abans d’acabar el primer temps.

El segon quart començava amb la possessió del MoraBanc, i no estaven disposats a desaprofitar-la. David Walker feia un tir forçat que no aconseguia convertir però, en el rebot apareixia Diagne i sumava dos punts a l’electrònic. Tot seguit, Tello aconseguia obrir la llauna dels triples locals en el que era el seu sisè intent. 14-19. El MoraBanc tenia bones idees a la pintura però no s’acabaven d’entendre bé i esdevenien pèrdues que el conjunt col·legial no sabia aprofitar. I, abans del descans Hannah tornava a carregar i anotava 5 punts en poc temps. Els d’Ibon Navarro estaven en ratxa i dues cistelles més establien el 19-29. S’assolia el màxim avantatge visitant del moment i Dzikic es veia obligat a aturar el partit, però de poc van servir les paraules del tècnic perquè a la represa Moussa feia una esmaixada després d’una molt bona recuperació. Els del Principat aprofitaven bé les pèrdues dels locals i en aquesta ocasió era Senglin qui continuava augmentant la distància en el marcador. 19-33. 14 punts per sobre.

Comencen a remuntar

Els de Madrid no volien regalar la victòria. Brizuela aconseguia anotar amb una penetració que feia enfadar a Navarro i Kadji començava a despertar. A més, estaven més encertats des dels tirs liures mentre que els tricolor deixaven d’estar-ho. Una esmaixada d’Argelaga establia el 32-39. Però Walker no va desaprofitar una errada ofensiva rival i en sumava dos a favor del MoraBanc. Tot i això, abans del descans, Argelaga solucionava una errada de Scrubb retallava la distància a 7 punts: 34-41. I van seguir apropant-se en el marcador durant el tercer quart, on Kadji i Brizuela imposaven el 41-41 en pocs segons. De guanyar de 14 a estar empatats. La reacció arribava amb dos tirs lliures de Sy i un 2+1 de Hannah, però Brizuela anotava un triple que Sy replicava immediatament. 44-49. Arteaga i Massenat sumaven pels seus equips i Diagne feia un altre alley-oop amb una assistència de Todorovic just abans que expulsessin a Ibon Navarro per una doble tècnica.

Eudal agafa el relleu

Quan faltava un quart i mig per al final del duel, David Eudal ha hagut d’agafar les regnes. El MoraBanc ha sabut mantenir l’avantatge en el marcador malgrat el poc encert des de la línia dels 4,60 metres. Però, Todorovic i Senglin anotaven dos triples que establien el 52-65 abans de l’últim temps.

En els darrers 10 minuts de duel, l’equip del Principat ha sabut gestionar bé la distància que els separava dels col·legials els primers minuts. Però l’últim quart es jugava des de la línia de tres i, tot i les anotacions de Hannah i Todorovic, sumades a una esmaixada de Walker; Kadji, Presey i Brizuela establien el 71-74 i forçaven Eudal a aturar el joc. Les paraules de l’entrenador adjunt feien efecte i Massenat anotava un triple i Moussa, assistit altre cop per Todorovic, feia el tercer alley-oop del duel. Un triple de Dangubic tornava a donar esperances als locals. 76-79. Dos minuts i mig pel final. Massenat en sumava quatre en pocs segons i feien una bona feina defensiva. Moussa acumulava la cinquena falta i regalava un 2+1. 79-83. Però Hannah sentenciava el partit i establia el 79-85 final.

El vestidor

Ibon Navarro: «L’equip ha mostrat molta maduresa»

El tècnic va valorar que «hi ha hagut  tres partits: un fins al minut 15 en què l’equip ha controlat molt bé aspectes del joc molt importants com el rebot, l’u contra u i evitar cistelles fàcils. En els últims cinc minuts del segon temps, han retallat distàncies i això els ha permès arribar bé al descans i ho continuen a la represa. A partir de la meva expulsió crec que l’equip mostra moltíssima maduresa i gestiona molt bé els mals moments que sabíem que arribarien. Crec que hi ha hagut molt bon criteri des de la banqueta durant els últims minuts i, tot i el poc encert en els tirs lliures, hem arribat amb una distància que hem sabut administrar molt bé.

Respecte a la seva expulsió va exposar «crec que hi ha una falta de Kadji molt clara sobre Tyson Pérez que és la quarta, i tots la veiem, i ens xiulen una tècnica que podrien haver adjudicat a la banqueta però me la posen a mi. M’he quedat perplex i quan he demanat explicacions m’han xiulat la segona falta».