PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Subvencions en funció dels resultats

DA és el partit que rep més diners per la victòria electoral el 7-A i també és el primer en despesa

Per Enric Revuelta

Xavier Espot, el 7-A.
Xavier Espot, el 7-A. | Maricel Blanch

Els partits que van concórrer a les eleccions nacionals del passat 7 d’abril rebran les subvencions en funció dels seus resultats en vots i escons i dins dels límits de les despeses considerades justificades després de passar l’aval del Tribunal de Comptes. El Butlletí Oficial del Consell General va fer públic ahir l’informe definitiu de l’ens en relació amb les despeses electorals relatives als comicis. Les conclusions del text apunten que totes les candidatures van presentar la comptabilitat corresponent i que respectaven els principis generals. 

Pel que fa a les candidatura nacional, DA és el partit que rep una subvenció més elevada, amb 31.990 euros, i també és el que va tenir una despesa més alta (79.795 euros). El segon en obtenir un import més alt és el PS, amb 27.975 euros, tot i ser el segon amb menys despesa (26.611 euros). En canvi, Liberals és el segon partit que més va gastar, amb 75.738 euros, però només va ser compensat amb 11.395 euros mentre que terceravia, el tercer amb una despesa més elevada (49.068 euros), en va rebre 9.565.

Per la seva banda, Progressistes SDP va ser el quart amb més diners invertits (30.826 euros) i Units pel Progrés, el sisè amb 5.574. Entre tots, es van gastar 500.000 euros. A la graella de les subvencions atorgades no hi surt Andorra Sobirana, que ni en la circumscrpició nacional ni en la parroquial de Canillo va facilitar la informació al tribunal dins del termini previst. No ho va fer fins el passat 18 d’octubre i, per tant, encara està sent analitzada pel Tribunal de Comptes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT