PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc té clar que la defensa és clau en el partit amb l’Obradoiro

Els gallecs compten amb un gran nombre de tiradors i els del Principat hauran de dificultar-los el joc exterior

Per Anna Ribas

El MoraBanc Andorra durant l'entrenament d'ahir a la pista de l'Obradoiro.
El MoraBanc Andorra durant l'entrenament d'ahir a la pista de l'Obradoiro. | BCA

A casa, a domicili. A la Lliga Endesa, a l’EuroCup. Amb baixes o amb tots els jugadors disponibles. Tant és. El MoraBanc Andorra ha trobat la seva millor versió i ho demostra partit a partit. Els d’Ibon Navarro han entrat en una molt bona dinàmica que esperen que no s’aturi en el partit contra el Monbus Obradoiro que es disputa avui a les 20.30 hores a Galícia. Si bé és cert que els del Principat arriben confiats a l’enfrontament, el rival no els posarà la victòria fàcil. Els tricolor es trobaran amb un Obradoiro que té gana perquè ha patit dures derrotes aquesta temporada, però els gallecs tenen grans tiradors en plantilla i un estil de joc molt particular.

L’entrenador adjunt, David Eudal, va indicar que «és veritat que l’Obradoiro segurament és l’equip que juga d’una manera més particular de tots els que disputen la lliga, tot i que aquest any ha canviat una miqueta la seva filosofia de joc i ha introduït conceptes que estaven menys acostumats a aplicar. Però tenim clar que una de les claus de l’equip serà defensar bé els seus sistemes per a tiradors, si mireu la plantilla, veureu que 10 o 11 dels jugadors que tenen suposen una gran amenaça exterior i, evidentment, ser sòlids en defensa serà una de les claus. Hem d’estar preparats per parar els seus sistemes ofensius, i això és el que treballarem. Esperem poder ser forts contra les seves armes».

En la mateixa línia, David Jelinek va expressar que «és un equip que juga diferent de qualsevol equip de la lliga. Serà un partit difícil, sobretot a la seva pista perquè l’afició que tenen sempre ho dona tot. De fet, els partits que han perdut a casa ha estat per pocs punts». «Si sumen molts punts ho tindrem difícil perquè tenen sistemes específics per als tiradors, si tenen un bon dia i anoten molt, serà complicat. Hem d’intentar treballar bé en la defensa perquè no anotin tant i a partir d’aquí tindrem opcions, dependrà també de com ens trobem nosaltres. Estem en un bon moment en molts aspectes i potser això ens ajudarà per la part ofensiva però segurament serà un partit difícil i els detalls seran clau», afegia.

En ser preguntat si el fet que el rival presenti una gran amenaça exterior farà que els del Principat intentin fer un joc més lent i amb menys possessions, Eudal va comentar que «ens interessa un partit ràpid. Tenim el nostre estil de joc, la nostra filosofia i és molt estrany que vulguem canviar això. Si et dediques a jugar d’una manera per la qual no estàs preparat, segurament sortiran pitjor les coses. Intentem adaptar-nos el mínim possible a l’estil del rival, intentant parar les seves virtuts, però fent el nostre joc ràpid amb defensa forta; i aquest partit serà un exemple més».

La seva millor versió

L’equip es troba en un moment molt dolç. De fet, Tant Eudal com Jelinek van atrevir-se a afirmar que es troben en el millor moment de la temporada i, segons el tècnic, això es deu «no només per les cinc victòries consecutives, que no ho havíem aconseguit fer sinó per la sensació. Crec que hem trobat la solidesa que buscàvem des de feia temps, en aquests últims cinc partits hem jugat a molt bon nivell durant molta estona i, sens dubte, es pot dir que estem al millor moment de la temporada. Esperem que puguem allargar-lo».

Tot i això, l’equip segueix tenint problemes amb les pèrdues i en els darrers partits hi ha hagut alguna desconnexió perillosa al tercer quart. En aquest sentit, Jelinek va comentar que «és difícil dir quina és la solució perquè en gairebé tots els partits hi ha alts i baixos, sí que és cert que a nosaltres ens acostuma a passar sempre en el mateix quart. Hem de sortir bé del vestidor per estar com al principi, perquè últimament comencem els partits bastant bé. Hem d’intentar fer-ho també en el tercer quart i mantenir-ho fins al final del partit», comentava.

Les baixes

El MoraBanc no podrà comptar amb Dejan Musli perquè esta a punt de ser pare, mentre que Moussa Diagne encara arrossega molèsties a la cama esquerra. Quant al rival, Kostas Vasileiadis continua sent baixa mentre que Álvaro Muñoz s’ha reincorporat a l’equip.

Descans a l’EuroCup

Els jugadors tindran dues setmanes de descans a la competició europea i això els permetrà descansar. «Venen amb una càrrega molt important, fent dos partits per setmana, i segur que ens anirà bé. El que no podem és preveure què passarà després perquè en aquests casos, quan arribes en un bon moment de forma, en una bona ratxa, no saps com pot afectar, potser es trenca. Tot això depèn del que fem al camp de l’Obradoiro. El que està clar és que a nivell de descans i d’esforç físic ens anirà bé una petita aturada perquè els jugadors puguin per net i alliberem les ments que van carregades des de principi de temporada», apuntava Eudal.

‘Toi’ Gabriel diu adeu a la temporada

El jugador franquícia del Sènior B, Toi Gabriel, es va trencar diumenge el lligament creuat anterior del genoll dret i passarà pel quiròfan. Gabriel s’enfronta a una recuperació d’un mínim de sis mesos. El cos tècnic del primer equip va desitjar-li una bona recuperació. «Sabem que tornarà fort però li volem donar molts ànims», va assegurar David Eudal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT