PUBLICITAT

Andorra la Vella

Anguita diu que Pallarés ja podria fer canvis a la Llei de la Funció Pública

El Sipaag entra a la Batllia la demanda per l’afer del personal de relació especial

Per Enric Revuelta

Lluis Anguita presenta la demanda judicial.
Lluis Anguita presenta la demanda judicial.

El president del Sipaag, Lluís Anguita, va afirmar ahir que la Ministra de la Funció Pública, Judith Pallarés, té prou coneixement per adoptar canvis a la llei aprovada a finals de la passada legislatura i a la qual la representant es va mostrar oberta a modificar-la. Anguita, que fa uns dies va instar Pallarés a fer canvis abans de les eleccions del 15-D, va dir durant la presentació a la Batllia de la demanda judicial per l’afer del personal de relació especial que Pallarés coneix «molt bé la llei perquè quan era consellera general era el seu cavall de batalla».

Al mateix temps, el màxim representant del Sipaag considera que «fa temps» que es fan reunions per barallar quins podrien ser els possibles canvis, i malgrat que no reclama concretar exactament quins haurien de ser, «sí que alguna cosa s’ha de veure». «No fa falta que sigui a favor. Ens han de dir que ens confirmen que es podrà tocar [la llei]», diu Anguita, que va insistir que des del Ministeri coneixen el text «més que suficient». «Alguna cosa s’ha de dir, està molt bé dir que hi ha relació i que està sobre la taula, però alguna cosa hauríem de tenir per dir-ho als nostres afiliats», va comentar Anguita, que conifia que Pallarés no hagi canviat de parer. «Vull entendre que com a ministra de la Funció Pública no té l’última paraula. Si es vol modificar alguna cosa ha de passar pel Consell de Ministres i pel Consell General», va justificar Anguita.

Demanda a la Batllia

D’altra banda, Anguita, acompanyat de l’advocat de l’organitzció, va entrar ahir al matí la demanda judicial referent a l’afer del personal de relació especial. El representant es va queixar pel fet que els càrrecs de relació especial facin altres feines més enllà de la qual han estat contractats. «Un assessor ha de fer la feina d’assessor i no la de secretari d’estat, de director o de qualsevol funcionari sigui el rang que sigui», va rdenunciar Anguita, que al mateix temps va fer una defensa fèrria dels treballadors públics.

«Els funcionaris no treballem per a cap partit polític, treballem pel país i per l’Administració General, hi hagi el color  polític que hi hagi», va declarar el president del Sipaag. «Els càrrecs de confiança tenen els seus llocs agafats i el que no poden fer és anar agafant altres llocs que no els pertoquen, que és el que està passant i el que ha passat», va detallar.Finalment, Anguita també es va mostrar crític amb els sindicats de bombers, l’ABA i l’A118, perquè rebutgen el sistema de cotització de la mútua. «Ni m’ho miro perquè sempre és la mateixa història», va etzibar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT