PUBLICITAT

UGT i CCOO avalen l'aturada dels treballs al Dos Valires

  • L'acte palesa la distància de sindicats i patronal sobre la reforma laboral
  • Pujol creu que Espanya està pagant l'actitud de "nou ric" dels darrers anys
Periodic
Gallego, Álvarez , Rosell i el moderador Xavier Graset, en la taula rodona sobre la reforma laboral, ahir a la Seu d'Urgell. Foto: ORIOL LLAURADÓ
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Els secretaris generals de la UGT i CCOO a Catalunya, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, respectivament, es van mostrar ahir d'acord amb la decisió del Govern andorrà d'aturar les obres al túnel dels Dos Valires, després del nou esfondrament de dissabte passat.

Álvarez va considerar que, davant de fets com aquest, es fa evident que "Andorra necessita legislar en matèria de relacions laborals i especialment pel que fa a la salut i la seguretat dels treballadors". En tot cas, el representant sindical català va matisar que "a Andorra parlem a través de l'USdA, que fa una molt bona feina". Així, es va oferir a col.laborar: "Qualsevol necessitat que tinguin per avaluar els accidents o per a la relació amb les empreses, si n'hi ha d'Espanya, els companys de l'USdA saben que poden comptar amb nosaltres".

Gallego va valorar que, a diferència de l'anterior accident, "aquesta vegada no s'ha hagut de lamentar víctimes personals". Tot i això, va coincidir en la necessitat "d'exigir, amb els sindicats d'Andorra, la necessitat de reforçar al màxim les mesures de seguretat". I hi va afegir: "Si s'han de paralitzar les obres, que s'aturin fins que hi hagi les mesures adients al respecte". Gallego creu que "en una situació com és aquesta cal posar sobre la taula els problemes i no permetre cap més accident amb víctimes o amb derivacions personals".

Álvarez i Gallego van fer aquestes declaracions ahir a la Trobada Empresarial al Pirineu, que va posar la Seu a l'ull de l'huracà de l'actualitat. I és que la primera jornada tenia programada una taula rodona sobre la controvertida reforma laboral, en la qual també intervenia el president de la patronal catalana Foment del Treball, Joan Rosell.

Gallego és qui es va mostrar més contrari a una reforma que va considerar "imposada" i "inútil" perquè "generarà un conflicte en les negociacions col.lectives de les empreses". "Tot el que sigui retalls de drets per tenir treballadors d'usar i tirar no ens porta enlloc", va sentenciar Gallego.

Álvarez es va expressar més obert a l'acord, però va advertir: "No negociarem una reforma per acontentar els mercats financers, que se la menjaran en 24 hores". Sobre aquest punt, Álvarez es va mostrar totalment en contra d'abaratir l'acomiadament perquè creu que és "començar la casa per la teulada".

redaccio@andorra.elperiodico.comPer a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT