PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot tanca la porta a construir l’heliport a la zona de les Tresoles

El cap de Govern acusa el PS per voler crear «una segona volta» de les eleccions generals

Per Enric Revuelta, Laura Cugat Ruiz

La candidatura encapçalada per Miquel Aleix a dalt l’escenari en la reunió de poble de DA a Escaldes, ahir.
La candidatura encapçalada per Miquel Aleix a dalt l’escenari en la reunió de poble de DA a Escaldes, ahir. | El Periòdic

Un contundent ‘no’ a l’heliport de les Tresoles va ressonar ahir per tota la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany per part del cap de Govern, Xavier Espot, en el marc de la reunió de poble de la formació taronja. Una opinió compartida també pel candidat de DA a la parròquia escaldenca, Miquel Aleix. Respecte al principal rival de DA al comú, el partit socialdemòcrata liderat per Rosa Gili, Espot va suggerir que «tot fa pensar que el PS no ve a les eleccions a preocupar-se pel dia a dia dels ciutadans, sinó que ha vingut a fer una segona volta de les eleccions generals de l’abril passat». 

Amb la sala ben plena, Espot va pujar a l’escenari com a teloner de la presentació de la candidatura de DA a Escaldes, destacant la figura del cap de llista com «un dels pilars fonamentals del partit». Fent referència a la hipòtesi que el PS s’ha presentat «per fer una segona volta electoral», el cap de Govern va subratllar que un exemple d’això es troba en la sessió parlamentària de dijous: «Per art de màgia, va sorgir la qüestió de l’heliport de les Tresoles.

El PS volia obtenir el titular que digués que el Govern volia continuar amb l’heliport i va quedar clar que malgrat els informes, aquest heliport no es farà, i no és perquè hi hagi unes eleccions comunals sinó perquè som persones de paraula i fa un any que vam acordar amb la plataforma que si no hi estaven d’acord, no es faria». En aquest sentit, Espot va exposar que «aquestes eleccions van de DA o de PS; va de continuar essent una parròquia de referència o derivar de vells models de mala gestió que Escaldes va patir en el passat».

Davant la hipotètica disparitat d’opinions dins el partit respecte a la ubicació de l’heliport, Aleix va subratllar que «no crec que hi hagi divergència d’opinions, l’únic que passa és que segur que alguns han volgut esperar que hi haguessin informes tècnics per decidir, però nosaltres ja teníem plantejat de molt abans que aquesta ubicació no és la millor. Hem d’intentar que s’ubiqui a un altre lloc perquè és una estructura necessària». Aleix també va confessar  que «la gent està molt interessada en el nostre programa», una reflexió compartida per la cònsol major, Trini Marín. 

Projectes a pinzellades

Alguns candidats van ressaltar algunes projectes, com ara l’aposta per protegir el medi ambient, impulsar una mobilitat més sostenible, promoure el comerç i el turisme o fer front al problema de l’habitatge. Aleix va cloure l’esdeveniment derivant les possibles preguntes entre copes i algun tall de coca. Al matí, els Demòcrates es van reunir amb Unicef per garantir la continuïtat dels consells d’infants i a les onze de la nit estava programada una Festa Jove. 

La plataforma contra l’heliport segueix ferma i rebutja la infraestructura 

La plataforma No a l’heliport a les Tresoles es manté ferma. La portaveu, Laura Villasevil, va ressaltar ahir que «hi ha un rerefons electoralista; no m’agrada que ens usin políticament». La mateixa va confessar que sempre s’han mostrat contraris a aquesta infraestructura i no entén com el Govern vol reunir-se amb ells com a condició de tirar o no endavant el projecte. Referint-se a l’actual candidat de DA a Escaldes, Villasevil va apuntar que «si Miquel Aleix considera que no és un lloc idoni, perquè no ho va dir quan era al Consell i ens hauríem estalviat diners amb els estudis?». Com a reacció a l’anunci del ministre Torres, «no pots imaginar la gent que ens ha demanat per tornar a signar contra l’heliport», va dir Villasevil, destacant que «ningú ens ha demostrat que l’heliport sigui imprescindible». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT