PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detingut un professor del María Moliner per abusos a menors

L’home, de 32 anys, impartia classes de maternal al centre des de feia menys d’un any

Per Enric Revuelta, Laura Cugat Ruiz

| El Periòdic

Un professor de maternal del Col·legi María Moliner va ser detingut ahir per presumptes abusos sexuals a menors. L’home, que va ser retingut als voltants de les 13 hores al centre educatiu, ha passat la nit a instàncies policials, i es preveu que passi a disposició judicial avui o demà. Segons fonts properes al cas, la denúncia la van interposar tres famílies i després de les investigacions pertinents, l’home, d’uns 32 anys,va ser arrestat. El docent estava impartint una classe quan va ser requerit pel vicedirector del centre i, posteriorment, ja fora de l’aula, va ser detingut pels agents.

El professor impartia docència al Col·legi María Moliner des de principis d’any i anteriorment havia estat fent classes als Estats Units. L’ambaixador d’Espanya al Principat, Àngel Ros, va explicar ahir que el docent era interí i que havia passat totes les proves del procés de selecció de manera «escrupolosa». El representant diplomàtic va afegir que l’home complia amb tots els requisits per impartir docència i que havia entregat amb anterioritat el certificat que constatava l’absència d’antecedents penals, un requisit obligatori abans de començar a impartir. L’entrega del document es fa al Ministeri d’Educació Espanyol i un cop al Principat, no es torna a demanar perquè es considera que tota la documentació és correcta i que en cas d’una presumpta vulneració, ja constaria en el seu expedient i se li impediria impartir classes. En el cas de canviar de comunitat autònoma, sí que en alguns casos es poden requerir els documents novament atès que hi ha adminsitracions regionals espanyoles que no comparteixen informació

Obertura d'un expedient

Àngel Ros, que també va assegurar que «administrativament tot estava correcte», té previst reunir-se aquest matí amb el director i el sotsdirector del Col·legi María Moliner i amb la consellera d’Educació a l’Ambaixada Espanyola, Yolanda Varela. L’oficina diplomàtica preveu obrir un expedient al professor, que entre altres mesures, podria comportar una eventual suspensió cautelar tant de sou com de feina. Ros va explicar que prendran una decisió en funció de la informació que els arribi de part de la Policia i que en aquests casos cal aplicar «dos criteris», el de la presumpció d’innocència i la «tolerància» zero contra aquest tipus de delictes.

En aquest sentit, l’ambaixador espanyol a Andorra va assegurar que actuarà en cas que hi hagi «prous indicis» del delicte i va admetre que aquest tipus de situacions generen «alarma social i preocupació a la comunitat escolar i a la societat en general». Des del Col·legi María Moliner afirmen que anteriorment no havien rebut queixes del professor investigat i que el centre aplica tots els protocols de protecció. Segons ha pogut saber aquest rotatiu, el professor va rebutjar accedir a un advocat d’ofici, que és una figura que s’ofereix a tots els espanyols que resideixen a l’estranger. Àngel Ros, juntament amb l’equip directiu del centre escolar i de la conselleria d’Educació Espanyola, es van reunir ahir d’urgència.De moment, no han transcendit més informacions del cas atès que es considera que és d’extrema sensibilitat i que es vol protegir les presumptes víctimes. La policia té, des del moment de la detenció 48 hores per passar el detingut a disposició judicial.

PUBLICITAT
PUBLICITAT