PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pyrénées es compromet a mantenir els treballadors del Punt de Trobada

La nova societat explotadora del centre comercial aspira a augmentar la plantilla fins als 500 empleats

Per Adrià Esteban, Enric Revuelta

La façana principal del centre comercial del Punt de Trobada.
La façana principal del centre comercial del Punt de Trobada. | MARICEL BLANCH

La sentència de dilluns passat de la sala civil del Tribunal Superior que obliga a la  família Cachafeiro a abandonar el Punt de Trobada no hauria de comportar cap reducció de personal entre la plantilla existent, segons ha pogut saber EL PERIÒDIC. Aquest és el compromís de Pyrénées, la societat que ha guanyat el plet judicial per explotar el centre comercial, que s’ha fixat l’objectiu que «el gruix d’empleats del Punt de Trobada tinguin continuïtat en el nou projecte». 

De fet, les mateixes fonts consultades van afirmar que els grans magatzems lauredians experimentaran un increment en el seu personal, ja que està previst que dels prop de 435 treballadors actuals es configuri una plantilla que superi els 500 empleats un cop Pyrénées assumeixi les regnes del projecte. Així doncs, el missatge que es va transmetre des de la nova societat explotadora és que «ningú ha de témer pel seu lloc de treball», un neguit que s’ha escampat com la pólvora durant les primeres hores entre els treballadors i que des de Pyrénées atribueixen a la rumorologia fruit de l’estat d’incertesa laboral. 

Així mateix, fonts properes al cas van assegurar que la família Cachafeiro és qui s’hauria de fer càrrec de liquidar l’antiguitat dels treballadors que canviaran la seva situació contractual sota la propietat de Pyrénées. En aquest sentit, la intenció de la nova societat explotadora és que aquest procés de transició s’efectuï «de forma voluntària», de manera que tots els treballadors que així ho desitgin puguin formar part del nou projecte. 

En aquest sentit, tot i que a la sentència es fa esment que la família Cachafeiro ha d’abandonar l’immoble de forma immediata, no hi ha encara una data concreta pel relleu de propietaris. Amb tot, la voluntat des de Pyrénées és reunir-se el més aviat possible amb família Mallol, propietària dels terrenys, i conseqüentment iniciar rondes de contactes amb tots els empleats. 
En aquesta línia també es va expressar ahir per la tarda el ministre Portaveu, Eric Jover, qui va intentar tallar de soca-rel la preocupació generada entre els treballadors del Punt de Trobada. «Em consta que l’empresa que volia substituir l’actualment existent tenia la voluntat de recuperar el màxim de treballadors existents», va corroborar Jover, qui va rebutjar la tesi que els prop de 435 treballadors seran acomiadats. 

En qualsevol cas, però, el ministre Portaveu va sostenir que el Servei d’Ocupació serà «al costat» dels treballadors que així ho necessitin i va recordar que en durant l’època de crisi «es va haver d’ajudar moltes més persones». A més, el grup parlamentari demòcrata va emetre ahir un comunicat posant-se a disposició dels treballadors «per la defensa dels seus drets» i va emplaçar a les dues societats implicades perquè posin «tots els mitjans al seu abast per tal d’assegurar que els treballadors conservaran tant la seva feina com els seus drets laborals».

El contracte d’arrendament entre la família Cachafeiro i la família Mallol expirava el 31 de desembre del 2015, motiu pel qual la sentència de dilluns passat del TS deixa palès que els llogaters hauran d’indemnitzar als propietaris en concepte d’»ocupació indeguda».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT