PUBLICITAT

La Massana

En busca del principal opositor massanenc

A falta de candidats opositors, el vot en blanc i l'abstenció són els rivals a batre de CC+DA+L'A

Per Enric Revuelta

La campanya electoral de CC+DA+L’A s’ha basat en propostes i també en la lluita contra el vot en blanc i l’abstenció. La falta d’una candidatura alternativa a la parròquia massanenca comportarà que els resultats i els anàlisis es facin en funció de dues variables que en altres ocasions queden en un segon pla. La llista liderada per Olga Molné, tot i no tenir competència, ha realitzat actes durant tota la campanya. La plataforma, que a meitats de l’any que ve ja es podria oficialitzar com a partit, ha presentat uns plantejaments que giren al voltant d’eixos principals com el comerç, l’economia i el turisme.

Un dels pals de paller dels pròxims anys és EMAP i els projectes per desenvolupar a Pal-Arinsal, com ara connectar els dos sectors a través de l’esquí i portar les activitats d’estiu a Arinsal. El comú és conscient de les dificultats que ha tingut per capgirar una inèrcia econòmica negativa a positiva i per això, des de la corporació s’analitzarà qualsevol detall amb cautela i entre cotons. Una altra mostra n’és l’anàlisi d’incorporar inversors privats. També hi ha hagut espai per parlar de la dinamització i el futur del comerç de la parròquia, que en els propers anys haurà de fer front a nous plantejaments, com ara el futur vial de la Massana a Ordino. Molné no ha pogut evitar ser preguntada per aquesta qüestió durant els actes, i des de la plataforma tenen coll avall que l’obra s’acabarà fent, ja que forma part del Pla d’Infraestructures del Govern.

En els quinze dies de campanya, la cultura  també ha tingut un espai important en la campanya de CC. Una de les propostes estrella és la voluntat d’agermanar-se amb la localitat francesa d’Angulema. També ha aparegut en campanya la connexió dels diferents pobles de la parròquia a través de voravies, que és part de la proposta vencedora dels pressupostos participatius del Govern.

La campanya electoral de CC+DA+L’A ha tingut dues etapes. En la primera setmana, la formació va celebrar totes les reunions de poble per apropar el programa a l’electorat mentre que en la segona setmana ha realitzat més actes en diferents indrets de la parròquia. Olga Molné i Eva Sansa han sigut pràcticament omnipresents a totes les activitats, tot i que també s’ha deixat espai per a la resta d’integrants de les llistes que formen part de la plataforma i que si no hi ha cap daltabaix, entraran en la seva totalitat al Comú. A més, la formació va ser la protagonista a l’hora de tancar la ronda de debats –en aquest cas va ser entrevista- d’RTVA.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT