PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

L’adaptació de la llei de Funció Pública resta pendent pel proper mandat

Vila admet discrepàncies en les transferències i les competències pels comuns

Per Adrià Esteban

Reunió de cònsols a Sant Julià de Lòria.
Reunió de cònsols a Sant Julià de Lòria. | Comú de Sant Julià

La darrera sessió de cònsols de l’actual mandat va tenir lloc ahir al comú de Sant Julià de Lòria i va servir per fer balanç de les periòdiques reunions que han mantingut les corporacions en els darrers quatre anys. En aquest sentit, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, va recordar que l’adaptació a nivell comunal del desplegament de la llei de la Funció Pública és un dels projectes que quedarà pendent per a les properes reunions de cònsols.

«Hi ha una perspectiva de canvis que serà al pròxim any que sortirà des del Govern. I s’haurà d’aprofitar aquests nous canvis per potser refer aquesta llei de funció pública, ja que l’adaptació a aquesta llei general correspon a cadascun dels comuns», va assegurar Vila. A més, l’encara cònsol major de Sant Julià de Lòria va afirmar que el Govern «tindrà en compte» els representants dels comuns «a fi i efecte que si després surt la llei sigui més fàcil de coordinar i de regularitzar amb els reglaments que cadascú tregui», així com també els sindicats de treballadors del comú.

D’altra banda, a l’hora de fer balanç sobre la reunió de cònsols, el mandatari lauredià va exposar que durant els últims quatre anys «hi ha hagut molt bon funcionament però també hi hagut discrepàncies que s’han intentar posar en comú arribant  acords en col·laboracions amb el

Mandicó valora la victòria de la llista continuista

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va valorar ahir positivament la victòria de la llista encapçalada per Francesc Camp a la parròquia canillenca. «Estem satisfets dels resultats. Representàvem una candidatura continuista. Hem guanyat en un marge important», va expressar Mandicó. En aquest sentit, respecte a Objectiu Comú, va declarar que «es va fer una mica aquesta candidatura opositora intentant unir totes les forces contra de la candidatura de continuïtat». Per aquest motiu, va destacar que «la gent ha entès el missatge de continuar creixent fora de les crispacions i els atacs personals».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT