PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DA afirma que farà una oposició «contundent» al comú d’Escaldes

L’Executiva dels ‘taronja’ es reuneix per desplegar l’agenda política

Per Adrià Esteban

Reunió del Comitè Executiu de DA, ahir.
Reunió del Comitè Executiu de DA, ahir. | DA

Demòcrates per Andorra va congregar ahir al seu Comitè Executiu per celebrar una reunió que tenia prevista a principis de mes i que s’ha postergat fins després de «l’excitació i l’estrès» de les eleccions comunals, «els minuts de glòria que té un partit». Així doncs, tal com va explicar el secretari general de la formació, Jaume Serra, els dirigents demòcrates van trobar-se ahir a la seu taronja per reprendre l’activitat del partit amb la presència d’alguns dels nous càrrecs electes sorgits de les comunals. Concretament, a la reunió d’ahir van participar els propers cònsols majors i menors de Demòcrates i En Comú.

«Tenim un horitzó de treball de tres anys i mig amb un reforçament polític considerable, el qual permet que l’agenda política es pugui fer de la normalitat ja traçada en els programes electorals tant de Govern com dels comuns, d’acord amb el que esperen els nostres votants», va assenyalar Serra. Per aquesta raó, el secretari general demòcrata va afirmar que a partir d’ara «agafarem la velocitat de creuer» per tal de «posar-nos a disposició de tots els nostres membres dels comuns per ajudar-los en el que convingui. I començarem a engegar ja les comissions per fer la feina que ens toca de transmetre els neguits, dels militants i els simpatitzants i de la població cap als diferents òrgans: comuns, Govern i Consell General».

D’altra banda, en aquelles parròquies on DA no disposi de la governabilitat del comú, és a dir, Escaldes-Engordany (PS) i Sant Julià de Lòria (Terceravia-Unió Laurediana), la tasca demòcrata radicarà en «fer la funció de control de la majoria que és la que et toca quan estàs a l’oposició». En aquest sentit, Serra va garantir que l’oposició demòcrata es desenvoluparà «evidentment amb seny, amb coneixement, sense estridències però amb contundència». 

Així mateix, Serra va recordar, tal com marca el pacte de Govern, que les reunions conjuntes dels Comitè Executiu dels tres partits que integren l’Executiu ja han començat a desenvolupar-se. «La primera ja es va fer. La propera no tocarà fins d’aquí un mes i mig o dos», va afegir Serra.

Durant la reunió també es va abordar la problemàtica de l’abstenció i com facilitar el vot dels andorrans. Es va recordar que hi ha un percentatge molt alt de la població que no exerceix el seu dret per temes logístics i que s’ha d’aprofitar la modificació de la llei electoral que s’està debatent al Consell General per aplicar mesures en aquest sentit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT