PUBLICITAT

Andorra la Vella

Sílvia Calvó descarta aplicar una zona de baixes emissions al país

Al·lega que el Principat no té la mateixa problemàtica que Barcelona o Madrid

Per Enric Revuelta

Cotxes al centre d’Escaldes-Engordany.
Cotxes al centre d’Escaldes-Engordany. | MARICEL BLANCH

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va descartar ahir establir una limitació geogràfica per a la circulació de vehicles contaminants, com es fa a ciutats com Barcelona o Madrid. En aquest sentit, la representant de l’Executiu va al·legar durant l’esmorzar de Nadal amb els periodistes que precisament el Principat «no té la mateix problemàtica» que aquestes dues grans ciutats i que els indicadors de l’aire, que és bona o excel·lent, «no requeriria mesures d’aquest tipus». 

Tot i això, Calvó va insistir que el Govern incidirà en mesures per reduir l’emissió de gasos contaminants, com ara promocionar el transport públic i afavorir una mobilitat sostenible, en referència al foment del vehicle elèctric. Alhora, la ministra va dir que també treballaran per minimitzar les emissions que produeixen alguns sistemes de calefacció i que per això s’estan implementant sistemes de cogeneració, que han de permetre «reduir les emissions de les calefaccions de gasoil», que són les que «afecten més a la qualitat de l’aire».

En tot cas, Calvó va assegurar que es va fer una campanya «molt important» a través d’un sistema de porta a porta per veure quines instal·lacions compleixen la normativa, que són aproximadament el 75%. D’altra banda, en relació amb els estralls dels hidrocarburs per al medi ambient, Sílvia Calvó va afirmar a la vegada que enguany no s’ha detectat cap vessament de gasoil al Pas de la Casa, una situació que sí que s’havia donat en anys anteriors. Les fredes temperatures a la localitat encampadana requereixen un tractament i un manteniment més continu per tal d’evitar una possible corrosió dels hidrocarburs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT