PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pintat demana retirar les despeses plurianuals del projecte de l’heliport

Espot diu que recuperaran antics dossiers sobre l’ubicació de l’infraestructura

Per Adrià Esteban, Enric Revuelta

El titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, amb consellers de Terceravia
El titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, amb consellers de Terceravia | MARICEL BLANCH

El president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, va instar a l’Executiu a retirar les despeses plurianuals sobre el projecte de l’heliport, recollides als pressupostos del 2020 i que concentren les seves partides més importants entre el 2021 (5,2 milions d’euros) i el 2022(6 milions d’euros). 

Malgrat les demandes del conseller de terceravia, el president del grup parlamentari de DA, Carles Enseñat va limitar-se a afirmar que tant sols «esmenarem» la partida prevista per al 2020 (de 200.000 euros) atès que el projecte de l’heliport a les Tresoles «està anul·lat».  En aquest sentit, Enseñat va sostenir que la partida es podria destinar al sector de l’habitatge» i va deixar entreveure que els plurianuals no es retiraran ja que l’objectiu és invertir-ho en una altra ubicació per a la infraestructura. 

De fet, el projecte de l’heliport va ser ahir objecte de controvèrsia durant la sessió ordinària del Consell ja que tant el PS com Terceravia van fer crítiques al respecte. «No entenem la política d’apostar per inversions que desconeixem la seva necessitat o viabilitat», va referir-se el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. 

Recuperar antics dossiers

D’altra banda, el cap de Govern, Xavier Espot, va afirmar ahir, durant l’esmorzar de l’Executiu amb els mitjans de comunicació, que tenen la voluntat de recuperar antics dossiers «per intentar aprofitar-los en la mesura del possible». En aquest sentit, l’objectiu de l’Executiu és explorar una nova ubicació a partir d’estudis ja efectuats «sota la premissa que no es tracti d’encarir el projecte encara més».

D’aquesta manera, Espot va fer al·lusió que el Govern «ha de ser endavant» per tirar endavant la infraestructura però alhora sense oblidar  «l’obligació d’escoltar a la ciutadania». Per la seva banda, el ministre de Presidència, Jordi Gallardo, va manifestar la intenció d’obrir un debat sobre la nova ubicació de la ciutadania que tingui en compte «l’opinió del sector empresarial», així com també de la ciutadania. A més, Gallardo va dir que en cas de precisar nous estudis els «pilotaria» la Cambra de Comerç amb el suport del Govern. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT