PUBLICITAT

Ordino

Mortés encapçala el projecte de continuïtat

Dolsa es mostra crític amb la coalició que forma la majoria comunal a Ordino

Per Joan Josep Blasco

Els cònsols i consellers d'Ordino després de ser nomenats en els seus respectius càrrecs.
Els cònsols i consellers d'Ordino després de ser nomenats en els seus respectius càrrecs. | Comú d\'Ordino

Josep Àngel Mortés i Eva Choy són el cònsol major i menor d’Ordino, respectivament, després de jurar el càrrec en la sessió ordinària de Consell de Comú dels Sants Innocents, en un acte en el qual la resta de consellers també ho van fet per ocupar les seves funcions a la corporació els pròxims quatre anys.

Mortés, un dels dos únics cònsols que repeteixen sorgits de les eleccions comunals del passat 15 de desembre, va indicar en el seu discurs que amb Gemma Riba, l’anterior cònsol menor, “hem fet un bon tàndem i juntament amb la resta de l’equip una tasca notable”. Assenyalava que el seu mandat es basarà en el “rigor i transparència” i assegurava que “el consens serà una prioritat, amb un diàleg obert amb la minoria comunal” per arribar a acords. Posteriorment destacava que el nou consolat "és una continuïtat" dels últims 12 anys, destacant en els últims quatre "hem treballat i tenim els projectes arrencats. Ara és donar-los la continuïtat per tal d'arribar a l'objectiu, que és continuar treballant per la parròquia donant aquesta embranzida que li falta i que estic convençut que donarem", per tal de "col·locar en el mapa internacional la parròquia d'Ordino", com el projecte de convertir-se en reserva de la biosfera.

La candidatura d’En comú per Ordino estava composta per quatre formacions. Per a Mortés, una coalició d’aquest tipus "no ha de portar cap diferència ni cap complicació, tot el contrari. No hi ha diferències programàtiques perquè el programa l'hem fet conjuntament". Per tant, "es tracta de gestionar la parròquia i tot l'equip anirem a una".

Es repeteix la votació

Inicialment els càrrecs de conseller menor i major, i de capità es van votar conjuntament, però el membre de la minoria Enric Dolsa va demanar que es fes per separat, com mana la normativa. "Volien passar-ho com un pack, que és el que tenen acostumats des que van crear aquesta candidatura", indicava qui va ser candidat de X’Ordino als darrers comicis. Samuel Duró i Eduard Betriu van ser escollits amb vuit vots a favor, l’abstenció de Sandra Tudó i el vot en contra de Dolsa. Xavier Herver era elegit capità, aquest cop amb l’única diferència que Dolsa va votar a favor perquè el càrrec "té una forma i un estatus molt especials dins el Comú d'Ordino".

Dolsa es va mostrar igual de crític amb els seus rivals polítics com ho havia fet en campanya. La majoria comunal la conformen diversos partits, preveient una legislatura en la qual "serà molt complicat veure a qui em dirigeixo, si a SDP, Liberals, DA o ACO, o potser s'hi afegeix el PS". Remarcava la manca de projectes d’En Comú per Ordino amb els que es presentaven a les eleccions, oferint-se a que "si volen programa nosaltres el tenim". Dolsa torna a l’oposició, una tasca que pren perquè "el poble m'ha demanat una feina i la faré dignament", i recorda que "hem de ser molt cautes perquè la majoria de la gent no els ha votat", per tant, "no volen al cònsol".

Per la seva part Tudó, que repeteix a la minoria, afirmava que "l'oposició ha de ser constructiva i intentar aportar tot allò que teníem al programa", mirant “cap al futur de la parròquia i pel bé dels ciutadans". L’aliança que forma la majoria, amb opinions heterogènies, suposarà que "entre ells també s'hauran de posar d'acord. No és fàcil perquè tenen idees diverses, però si tothom treballa pel futur i el bé de la parròquia es poden tirar endavant projectes bons per als ciutadans".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT