PUBLICITAT

700 alumnes sense classe per la neu al Pirineu lleidatà

  • El transport escolar queda totalment suspès a l'Alt Urgell i l'Alta Ribagorça
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'avinguda Guillem Graell de la Seu plena de neu, ahir al matí. Foto: TONY LARA

La nevada caiguda ahir al Pirineu de Lleida va deixar sense classe 694 alumnes. A l'Alt Urgell va obligar a suspendre la totalitat del servei de transport escolar. La mesura va afectar 437 alumnes de primària i secundària que no han pogut anar a l'escola. A l'Alta Ribagorça es van haver de quedar a casa pel temporal 158 alumnes a causa de la suspensió total de les línies. Al Pallars Jussà es van suspendre 5 línies d'autobús que van deixar a casa 37 nens i al Pallars Sobirà fins a 62 alumnes es van quedar sense classe. A la Cerdanya el transport va registrar retards però tots els nens van poder arribar a classe i a la Vall d'Aran la neu no va caure amb tanta intensitat i no es va registrar cap incidència.

Atès que tota la xarxa viària de l'Alt Urgell, tant la principal com la secundària, estava afectada per la neu, a les 7 del matí el Consell Comarcal va prendre la decisió de suspendre les 16 línies de transport escolar que té en funcionament. Els autobusos havien de sortir des de diversos punts de la comarca i dur els alumnes als centres d'ensenyament de la Seu d'Urgell, Oliana, Organyà i Tuixent. Ahir no es descartava que aquesta suspensió no es mantingui per avui.

Al Pallars Jussà es van suspendre 5 línies d'autobús que van afectar un total de 37 alumnes i que uneixen diversos municipis com ara Cèrvoles o Collmorter amb la Pobla de Segur o Tremp. En aquesta comarca, a més de neu, moltes carreteres presenten plaques de gel. Al Pallars Sobirà es van suspendre les 5 línies d'autobús que uneixen el municipi de Sort amb altres com ara Olp o Pujal. Aquesta última va afectar fins a 40 alumnes.

Carreteres tallades / La neu caiguda a primera hora del matí d'ahir va complicar la circulació a gran part de la xarxa viaria del Pirineu. En moltes de les vies principals era obligatòria la circulació amb cadenes per als turismes i està tallada la circulació per als vehicles pesants i articulats. A l'Alt Urgell calien cadenes a la C-14 des de Coll de Nargó fins Adrall en tots dos sentits. En aquesta carretera els camions no podien circular i restaven parats al polígon industrial de la Seu d'Urgell i a Oliana. Al Pallars Sobirà eren necessàries cadenes a la carretera C-13 de Sort a Esterri d'Àneu i a la C-28 al port de la Bonaigua.

La neu va provocar l'aturada de camions i de vehicles articulats en diferents carreteres de la xarxa viaria del Pirineu. Al polígon de la Seu, on els mossos d'esquadra feien aturar els camions, hi havia queixes entre els xofers ja que alguns portaven més d'una hora parats tot i que la carretera estava neta i les màquines llevaneus circulaven en ambdós circuits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT