PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cancel·lacions de reserves en els hotels i mesures de precaució a les estacions d’esquí

Les agències de viatges noten aquesta setmana la preocupació dels clients

Per Joan Josep Blasco

Turistes amb maletes.
Turistes amb maletes. | EL PERIÒDIC

Andorra va inaugurar una molt bona temporada d’hivern protagonitzada per nevades i obertures abans de l’habitual. Les darreres precipitacions feien preveure un bon final de campanya, però l’arribada del coronavirus ha fet saltar les alarmes d’alguns sectors, principalment el turístic.

Mentre el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, assegura que «viatjar al Principat és del tot segur», la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) ha començat a trobar-se amb algunes cancel·lacions de reserves aquesta darrera setmana. En general, d’entre setmana i per part de grups de gent de les zones i àrees més afectades, com Itàlia o la Xina.

El director de la UHA, Jordi Pujol, aclareix que les baixes no són gaire rellevants i que «ja les preveien». Tanmateix, va afegir que esperen que «les reserves de caps de setmana es mantinguin estables» i que «si la situació segueix igual, tancaran la temporada amb bons resultats malgrat el coronavirus».

Per la seva part, estacions d’esquí com Vallnord-Pal Arinsal i Grandvalira mantenen que continuen treballant amb normalitat, sense incidències i seguint les mesures internacionals de sanitat. Des de Grandvalira també van recordar els seus dominis esquiables «són a l’aire lliure, els usuaris van equipats amb guants i el contacte entre persones i les aglomeracions són mínimes. Amb tot, s’estan prenent algunes mesures de precaució.

Psicosi

Les notícies que van arribant d’arreu fa que la gent que vol viatjar cada cop es mostri més amoïnada. Una preocupació que fins el moment no havien mostrat. «Fins aquesta setmana la psicosi no ha estat gaire elevada», assegurava la vicepresidenta de l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra, Maica Terrones, però la visió ha canviat i al «març i abril segur que tindrem una davallada, però encara no s’ha quantificat», destacant que «fins ara hem estat treballant amb normalitat», amb mínimes afectacions.

La situació que s’estan trobant supera a les incidències que s’havien produït anteriorment. «Mai hem arribat a la psicosi que estem veient ara, ni en atacs terroristes ni amb la grip A o l’ebola», amb una «sensació general del client que no és de por a la malaltia. Fa més respecte la quarantena. Que hi hagi algun malalt a l’avió o l’hotel», afirmava Terrones, subratllant que treballen «amb informes diaris de l’OMS amb les normatives que estan aplicant tots els països i quins protocols se segueixen per accedir a cadascun. Ningú marxa sense que es verifiqui».

De cara a pròximes dates, per «Setmana Santa la gent està a l’expectativa», mentre que «les reserves d’estiu s’estan treballant amb normalitat. Molts proveïdors posen facilitats amb les reserves, sense posar cap penalització per cancel·lació fins una setmana abans de la sortida».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT