PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La xifra de positius arriba a 87

Benazet es mostra satisfet perquè s'està aconseguint "aplanar la corba" de malalts

Per Joan Josep Blasco

Roda de premsa de Benazet d'aquest migdia.
Roda de premsa de Benazet d'aquest migdia. | SFGA

Aquest migdia el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha actualitzat les dades de malalts de Covid-19, que ascendeix a 87. D'aquests 14 estan hospitalitzats,dos d'ells a l'UCI, i 73 es troben aïllats en els seus domicilis, bona part d'ells amb quadres molt lleus de la malaltia. Hi ha tres persones que rebran l'alta mèdica en les pròximes hores, mentre que la situació dels casos més greus s'ha estabilitzat respecte a l'evolució que mantenien anteriorment. Una trentena de positius són de personal sanitari.

De cara a la setmana vinent s'espera que es produeixi un pic en la xifra d'infectats, però aquestes dates es podrien retardar a causa de les mesures que s'estan desenvolupant en els últims dies, amb el confinament de la gent a les seves cases, la reducció de la mobilitat en carrers i carreteres, i l'aturada de l'activitat productiva, com succeeix en altres països. "Estem aconseguint, sense perdre pistonada, aplanar la corba. Potser no tindrem aquest punt encara", ha assegurat Benazet, que se sent "més optimista que fa dos dies" respecte als resultats que s'estan produint per frenar el coronavirus. Aturar l'expansió de contagis és l'objectiu per no arribar a "saturar el sistema sanitari" i es pugui complicar més la situació.

En l'escenari mundial s'estan seguint una sèrie de protocols amb l'objectiu de reduir les xifres de malalts, com succeeix a Andorra. Les mesures que es porten a terme van en aquesta direcció, i són canviants, perquè "les decisions en tots els països van dia a dia", i com ha apuntat Benazet, les modificacions es poden produir "per hores". El titular de Salut ha recordat que s'ha "d'actuar de manera intel·ligent i solidària" per no estendre el Covid-19, tant en l'àmbit individual com des de les empreses i les institucions. Respecte a les xifres de malalts que es recullen arreu, ha assegurat que segons els estudis "el que es veu és un 20% del que hi ha".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT