PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Usuaris dels centres sociosanitaris seran traslladats a hotels

És una mesura de precaució per evitar contagis

Per Joan Josep Blasco

Trasllat d'usuaris del Cedre a un hotel.
Trasllat d'usuaris del Cedre a un hotel. | Maricel Blanch

Amb la voluntat que no es produeixin contagis de coronavirus als centres sociosanitaris, en les pròximes hores es començarà a fer el trasllats d’usuaris d’aquestes institucions a hotels, com es va fer dies enrere amb residents del Cedre.

Aquesta decisió es pren per “compartimentar al màxim els espais on viuen els residents, les persones amb necessitats, amb dependència, per intentar fer més difícil que el virus es propagui d’uns als altres. Volem augmentar els espais on viuen, buscar més mesures per espaiar-los entre ells”, ha assegurat aquest migdia el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. El trasllat “s’està valorant tècnicament, segons les capacitats de cada persona” i l’autonomia que tinguin. S'està parlant amb les famílies i algunes es podrien fer càrrec dels a la seva llar dels seus parents per la situació de confinament a les cases existent.

Aquesta és una estratègia que “l’hem pres arran de les notícies que ens arriben d’arreu del món del que està passant a les residències sociosanitàries”, amb un augment de positius notable. La mesura del trasllat a hotels “creiem que ens pot ser útil” per tallar una via de contagi en aquest col·lectiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT