PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Només una persona per compra

El Govern converteix en obligacions algunes de les recomanacions

Per Joan Josep Blasco

El ministre Portaveu, Eric Jover.
El ministre Portaveu, Eric Jover. | SFGA

El Consell de Ministres va provar el decret dels comerços de venda de productes de primera necessitat, com poden ser establiments d'alimentació, farmàcies i benzineres, pel qual converteix en obligacions algunes de les recomanacions que hi ha establertes des del començament de la crisi del coronavirus.

Des d'aquest moment les compres no es podran fer acompanyades, i només podrà accedir a l'establiment un individu per nucli familiar. També es fomenta l'ús de la targeta de crèdit, el lliurament a domicili i que s'evitin les concentracions. Els comerços hauran de tenir mesures higièniques adients per la situació actual, disposant sempre de sabó, eixugamans i sistemes de desinfecció amb base d'alcohol, a més d'incrementar la freqüència de la neteja i desinfecció de l'establiment. Els manipuladors d'aliments hauran de portar guants i canviar-los sovint.

L'Executiu també aprovava una ordre ministerial per suspendre els plans de caça i la temporada de pesca. Amb aquestes mesures "volem limitar el moviment a la muntanya, treure risc i mobilitat social", ha indicat el ministre Portaveu, Eric Jover.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT