PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FCF trasllada a l’RFEF la voluntat de fer uns play-off de vuit equips

La federació catalana també manifesta a l’espanyola la seva disconformitat per tenir 96 equips a la categoria

Per Miquel López-Egea

El president de la Reial Federació Espanyol de Futbol, Luis Rubiales, en una roda de premsa.
El president de la Reial Federació Espanyol de Futbol, Luis Rubiales, en una roda de premsa. | RFEF

El vicepresident de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Bonet, va donar a conèixer ahir a Ràdio Olot que l’entitat ja ha traslladat a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) la proposta de fer uns play-off de com a mínim quatre equips però si és possible, de vuit equips. En tots els casos, l’FC Andorra quedaria fora. 

En aquest sentit, va afirmar que havien traslladat el malestar pel fet que l’any vinent hi hagi d’haver 96 equips a Segona B. En aquesta línia, la pilota està ara sobre la teulada de la federació espanyola que després d’haver parlat amb totes les territorials i després d’haver creat molt rebombori ha de prendre una decisió final sobre el futur del futbol modest espanyol. Però encara no s’ha pronunciat. 

Cal recordar que l’FCF es va reunir amb tots els clubs adherits i va escoltar-los i la decisió va ser, sobretot, que tenien molt malestar per tenir una competició amb tants grups, ja que desvirtuaria la categoria i, sobretot, faria que hi hagués un nivell molt diferent. De fet, una de les propostes que va sortir a la llum és crear la Segona B Pro, que seria una categoria intermèdia entre la Segona B i la Segona Divisió. 

Així, Bonet va comentar que «tothom està d’acord que no hi hagi descensos, però ningú veu bé que la temporada que ve a la categoria hi hagi un centenar d’equips» i va assenyalar  que «hem apostat per uns play-off de vuit equips» «Altres territorials així ho han aprovat», va afirmar, tot recordant que «fer els play-off a Catalunya és impossible per la situació de la pandèmia, esperem que l’RFEF busqui un sistema amb molta seguretat i salut perquè si no serà molt complicat». «La gran preocupació per a tots els clubs amb tot el que volia fer l’RFEF és que l’any vinent hi hauria sis equips. Hi ha una decisió unànime», sentenciava. 

Aquesta situació suposa un gran mal de cap per a la federació espanyola. A més, cal sumar que diumenge va sortir a la llum el conveni entre LaLiga i l’RFEF que obliga que hi hagi ascensos i descensos entre Segona i Segona B. Segons aquest acord, «els ascensos i descensos no poden ser modificats una vegada començada la temporada i estan predeterminats».Així mateix, també s’estipula que hi ha un límit de vint equips a Primera i 22 a Segona i això no es pot canviar. Per tant, l’RFEF té molts fronts oberts perquè ha d’arribar a un acord amb totes les parts. Indepenentment del que es decideixi, la qüestió podria acabar als tribunals. 

Serà durant aquesta setmana que la federació començarà a donar alguns detalls de com s’arreglarà la situació, sobretot si tenim en compte que el ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, manifestés que «no puc garantir que hi hagi futbol abans de l’estiu». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT