PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espanya acabarà amb l’estat d’alarma el 7 de juny

Les escoles del Pirineu comencen les preinscripcions escolars

Per El Periòdic

Països amb més contagiats.
Països amb més contagiats. | EL PERIÒDIC

El Govern espanyol volia que la pròrroga de l’estat d’alarma, un règim excepcional que està en vigor des del 14 de març per garantir l’aïllament social en la lluita contra el coronavirus, acabés el 27 de juny. Però els dubtes dels seus socis han provocat que hagi de canviar la data límit. A primera hora de la tarda d’ahir, l’Executiu i Cs van segellar un nou pacte pel qual la pròrroga serà de només 15 dies, com les anteriors, a canvi del recolzament dels 10 diputats taronges. L’estat d’alarma, per tant, acabarà el 7 de juny a les 00.00 hores. 

Amb aquest acord, Pedro Sánchez té pràcticament assegurat que la pròrroga tiri endavant avui al Congrés. Amb els vots del PSOE, Podem, els taronges i els minoritaris (Més País, Teruol Existe, Coalició Canària i Compromís) seria suficient, sempre que el PNB s’abstingui. Però les negociacions amb els nacionalistes bascos continuen per aconseguir que hi tornin a donar suport s’intenta que ERC passi del rebuig a l’abstenció. Aquest últim moviment sembla més complicat, a causa dels vetos entre taronges i republicans. Acostar els uns suposa allunyar els altres. 

 

Preinscripció a l’escola

Quant a Educació, les escoles i instituts van començar ahir la preinscripció presencial amb mesures d’higiene i de protecció per evitar contagis del coronavirus. També equipaments escolars de la Seu i el Pirineu van obrir les portes per atendre fins aquest divendres les famílies amb cita prèvia, tot i que la majoria de les preinscripcions ja s’han formalitzat de forma telemàtica, que ha estat l’opció prioritària i recomanada pel Departament d’Educació de la Generalitat.

Segons RàdiosSeu, el tràmit de preinscripció als centres l’ha de fer una sola persona, que ha de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. No hi poden acudir les persones de grups d’especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, es pot autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

 

Situació internacional

Pel que fa a la situació internacional, els Estats Units és el país amb més casos positius, amb 1.510.988, 988.432 morts i 283.178 curats. El segueixen Rússia, amb 299.941 positius, 2.837 morts i 76.130 curats i el Brasil amb 257.396 positius, 16.941 morts i 100.459 curats. Espanya i França són cinquena i setena en el rànquing amb 231.606 i 180.051 casos, respectivament. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT