PUBLICITAT

Encamp engega un pla de xoc per impulsar el turisme al Pas

Es preveu que es posi en funcionament quan se superi la crisi sanitària

Per El Periòdic

Sessió ordinària del consell de comú d’Encamp d’aquest dimecres
Sessió ordinària del consell de comú d’Encamp d’aquest dimecres | ANA

El Comú d’Encamp impulsa un pla de xoc amb l’objectiu de reactivar l’activitat turística del Pas de la Casa al juny, una vegada es superi la crisi sanitària de la Covid-19 i es permeti obrir als comerços que encara no estan actius. La proposta, que comptarà amb un pressupost de 230.000 euros, es definirà demà durant una reunió on es debatran 34 propostes dels comerciants d’Encamp i dels membres del Consell Econòmic i Social del Pas de la Casa.


Segons la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, per a la reobertura en qüestió es tindran en compte les recomanacions sanitàries que  garantiran la seguretat dels visitants i dels treballadors de la vila. Mas va apuntar, també, que consideraran les decisions que prenguin les autoritats franceses sobre la reobertura de les fronteres, tenint en compte que el Govern d’Andorra està a favor de l’obertura de les fronteres una vegada s’hagi superat el doble cribratge poblacional i la majoria de comerços puguin reprendre d’activitat.


Així, el comú treballa en l’elaboració de mesures de caràcter fiscal i social que han de permetre reduir els efectes que deixarà la pandèmia. Tot i així, segons es va informar durant el consell de comú que va tenir lloc ahir al matí, la majoria va reconèixer que el document de treball no és definitiu i que, en aquest sentit, està subjecte a modificacions una vegada s’hagin debatut els punts amb els actors implicats.

Aportació del comú al govern

En relació amb les mancances econòmiques que la crisi sanitària de la Covid-19 està deixant al país i amb la proposta de l’administració que demana un esforç als comuns per donar un cop de mà a l’executiu amb les despeses ocasionades arrel de la situació, Mas va posar de manifest que Encamp està valorant una aportació al Govern de 1,5 milions d’euros com un «acte de solidaritat» que es preveu que tingui efecte sobre els ciutadans i els empresaris de la parròquia.

El PS qüestiona el Govern

Les novetats en qüestió s’han fet públiques després que la setmana passada, el ministre d’Economia, Jordi Gallardo, assegurés davant la comissió legislativa d’Economia que el Govern no tenia previst un pla específic d’actuació pel Pas de la Casa. En aquest sentit, el conseller del Partit Socialdemòcrata + Independents, David Rios, va lamentar l’afirmació qüestionant si el Govern té en compte les especificitats del Pas, ja que, segons ells, posen la vila «dins el mateix sac» que tot el país: «Nosaltres creiem que des del Govern s’hauria de preveure que les fronteres són diferents i corresponen a països que tenen polítiques diferents. El fet que el Pas depengui de França fa que, per sentit comú, hagis de prendre mesures diferents que a la resta del país».


Rios va afegir, també, que «la idea no és pressionar per obrir el Pas, és evident que les condicions i les restriccions sanitàries passen per davant de tot. El que volem és que es tingui en compte a l’hora de prendre decisions».

Planificació d’accions formatives

Durant la sessió es va aprovar la planificació d’accions formatives pels membres del comú per valor de 46.000 euros, acció que ha comptat amb el pressupost més elevat des del 2009.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT